Бойка Боянова и д-р Стефан Николов са кандидатите за шеф на общинската болница в Дупница

Печалбата на общинската болница в Дупница с 377 000 лв. надолу през 2023 г., отчитат 461 000 лв. амортизации
д-р Стефан Николов

Двама са кандидатите за поста управител на общинската болница МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Дупница. Това са Бойка Боянова и настоящият временен шеф д-р Стефан Николов. Дамата е входирала документите си за участие в процедурата днес, в последния възможен момент. За момента все още не се знаят подробности за нея.
Както е известно, до януари начело на лечебното заведение беше Мария Жайгарова в ролята на прокурист. Тя беше назначена в началото на 2018 г. след серия провалени конкурси за избор на управител. След като договорът й не беше подновен за настоящата година, ОбС Дупница делегира права временно на поста да застане зам.- управителят д-р Крум Бонев. Седмица след това решение той се отказа от рокадата, защото се оказа в конфликт на интереси.

В ход е конкурсът за управител на болницата в Дупница, екипът: Д-р Бонев гълчи временния шеф: "Подписа ли? Ставай ми от стола!"
Д-р Бонев отказа шефския пост в болницата, без да уведоми за това кмета. Седмица по- рано Бонев обещава пред съветниците да работи още по- добре от предшественичката си, а тя щяла да му помага.

Както е известно, Бонев е управител на частен медицински център в Дупница. За да оглави официално общинската болница, трябваше да се отпише от управлението на медицинския център, което той отказа да направи. Така на извънредна сесия ОбС делегира правата на управител до провeжаднето на конкурс на рентгенолога д-р Стефан Николов. Той заемаше поста управител на медицинския център към лечебното заведение.
Припомняме, че от екипа на болницата съобщиха потресени за отношението на д-р Крум Бонев към д-р Николов. „Влезе в кабинета, където седеше д-р Николов и му каза: „Подписа ли каквото трябва? Тогава ми ставай от стола!“

ОбС шефът К. Костадинов поведе съветници на Медицински съвет в болницата: Ш. Златарска: Иска се връщане на Жайгарова и адекватен управител
Крум Бонев и Мария Жайгарова лично дойдоха в църквата в Дупница, където през есента с водосвет стартира предизборната си кампания Костадин Костадинов.

Що се отнася до конкурса, ако комисията избере нов управител и той бъде утвърден от Общинския съвет, новият шеф ще подпише 3- годишен договор за управление. Председател на комисията е Йонко Гергов от ПП „Зелените“, в състава влизат Станислав Павлов от БСП, Георги Георгиев от КОД, Слав Мантарков от ГЕРБ, Станислав Страшимиров от СДС.

 

 

 

Бойка Боянова и д-р Стефан Николов са кандидатите за шеф на общинската болница в Дупница

 

 

 

Бойка Боянова и д-р Стефан Николов са кандидатите за шеф на общинската болница в Дупница

 

 

 

 

Бойка Боянова и д-р Стефан Николов са кандидатите за шеф на общинската болница в Дупница

 

 
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here