Путин с ключова рокада по върховете във ВМС

Путин с ключова рокада

Русия вече има нов командващ на военноморските сили. С президентски указ адмирал Александър Моисеев беше назначен на мястото на Николай Евменов, който заемаше поста от май 2019 година.

Русия назначи и нов командир на Черноморския си флот.

Съобщението за смяната беше направено от руското Министерство на отбраната, след като Украйна отбеляза редица успехи в района, въпреки численото предимство на Москва.

Александър Моисеев

По време на конферентен разговор с Генералния щаб на въоръжените сили министърът на отбраната Сергей Шойгу обяви назначаването на вицеадмирал Сергей Пинчук на длъжността командващ Черноморския флот, се казва в изявление на неговата канцелария.

Според биографията му, публикувана на уебсайта на министерството, Пинчук е роден през 1971 г. в Севастопол. През 2011 г. той е повишен в командир на военноморската база Новоросийск в Черно море, преди да получи ръководството на Каспийския флот през 2016 г.

Тази промяна в ръководството на руския Черноморски флот идва след поредица от военни успехи за Украйна в района, осъществени с помощта на морски дронове и ракети, които принудиха руските кораби да се изтеглят. Тези атаки позволиха на Украйна да потопи или повреди множество руски бойни плавателни съдове и да отвори отново морски коридор за износ на зърно.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here