Ученическият конкурс „За хляба ваш…“ отново в Благоевград в края на април

за хляба наш Благоевград

От 25 до 27 април 2024 година Благоевград става домакин на XXV Национален ученически празник „За хляба наш…“. Заявления за участие вече се приемат на адрес info-106004@edu.mon.bg, съгласно обявените срокове за различните конкурси.
Празникът, посветен на Деня на Земята – 22 април, се организира от Община Благоевград, Министерство на образованието и науката, РУО – Благоевград, Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград и Национален дворец на културата.
Целта на конкурса е учениците да се запознаят с българските традиции, свързани с производството на хляб и хлебни продукти, както и сред младите хора да бъдат формирани знания и навици за здравословното хранене и здравословен начин на живот.
И тази година участниците ще творят в различни категории: научни разработки, есе, разказ, стихотворение, рисунка, приложно изкуство, дигитална рисунка, „Рецептите на баба“, „Сценично представяне на ритуали, драматизации, песни и танци, свързани с хляба”, макети и хлебни изделия.
На финала всички победители в различните категории ще бъдат наградени.
Творбите за участие се изпращат до 12 април 2024 година на пощенски адрес: Благоевград 2700 улица „Бистрица” №1 /Младежки дом/ пощенска кутия 152.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here