4 дни съдът ще разпитва свидетели по сагата „Дупнишка популярна каса“

„Дупнишка популярна каса“
Окръжен съд- Кюстендил даде ход по общия ред на делото „Дупнишка популярна каса“ с обвиняема Ивона Близнакова.

Четири нови заседания по делото „Дупнишка популярна каса“ насрочи Окръжен съд – Кюстендил. Те са за разпити на свидетели от списъка, посечен в обвинителния акт на прокуратурата.
Заседанията на съда, на пункт Дупница, са насрочени за 10- ти и 12- ти април; 7- ми и 22- ри май, всички от 10 часа, уточняват от пресцентъра на съда.
Както е известно, тази година делото тръгна от начало. Подсъдимата Ивона Близнакова поиска прекратяване на производството, което обаче не беше уважено. Казусът касае нанесени имуществени вреди на вложителите в касата в общ размер над 3,5 млн. лева, а невнесените данъчни задължения са за над 135 хиляди лева.  Пострадали според обвинението са 226 души, които загубиха парите си. Припомняме, че през 2019 г. съпругът на Ивона Близканова- Георги, се самоуби, скачайки от терасата на жилищен блок в Благоевград.
Припомняме, че първоначално делото беше поверено на Пловдивска Окръжна прокуратура, тъй като адресът на Дупнишка популярна каса беше в Пловдив.
Предвиденото наказание по обвиненията, които са повдигнати на Близнакова, е лишаване от свобода до 15 години.
Вижте видеоканала ни:


1 COMMENT

  1. Благодарение на корупцията ,зависимостите и лобизъм в магистратурата -прокурори и съдии ,това дело ,видно от неговото омаловажаване, разтакаване ,формално и неефективно съдопроизводство …,в крайна сметка ще завърши с една …условна присъда ,за тежките престъпления ,извършени от подсъдимата ,без всякакъв надзор и контрол от специализираните институции в града …!?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here