Ученици от Кюстендил и Бобов дол първенци в конкурса „Енергия за бъдещето“ на Електрохолд, дружеството даде 8 стипендии

Електрохолд раздаде осем стипендии в 11-то издание на конкурса „Енергия за бъдещето“. Финалният кръг на състезанието се проведе на 29 март 2024 г. в Техническия учебен център на компанията в гр. София. В него 12 ученици от XII клас имаха за задача да начертаят схема и след това да я реализират.
Най-добре се справиха учениците от ПТГ „Джон Атанасов“ в гр. Кюстендил. На второ място останаха учениците от ПГТЕ „Хенри Форд“ – София, а на трето се наредиха два отбора с еднакъв резултат – Професионална гимназия-Бобов дол и ПГМЕТ-Плевен.
Всички те ще получат еднократна стипендия от 750 лева за втория срок на учебната 2023-2024 г. С оценките от конкурса „Енергия за бъдещето“ финалистите в състезанието могат да изберат да следват в Техническия университет в София, Минно-геложкия университет „Св. Иван Рилски“ или Колежа по енергетика и електроника.
От 2012 г. досега в състезанието Енергия за бъдещето“ на Електрохолд са кандидатствали 1056 ученици от XII клас. Най-добрите 93 са спечелили стипендии, като над една трета от тях вече са служители на компанията.
Състезанието „Енергия за бъдещето“ има за цел насърчаване на професионалното образование в България. То стартира през 2012 г. Включено е в националния календар на ученическите състезания на Министерството на образованието и науката.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here