Дупничанин остава в ареста за държане на дрога, с цел разпространение

Дупничанин остава в ареста за държане на дрога, с цел разпространение.
Дупничанин остава в ареста за държане на дрога, с цел разпространение.

Дупничанин остава в ареста за държане на дрога, с цел разпространение.

Окръжен съд – Кюстендил остави без уважение молбата на обвиняем за държане, с цел разпространение на високорискови наркотични вещества, за изменение на мярката му за неотклонение „Задържане под стража“ в по- лека, като неоснователна. Определението може да бъде обжалвано с частна жалба и/или протестирано с частен протест в 3-дневен срок пред Апелативен съд – гр. София.

35- годишният И. К. от Дупница / реабилитиран / е привлечен като обвиняем за това, че на 16.01.2024 г., около 08, 30 ч., в гр. Дупница. Без да притежава надлежно разрешително съгласно Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите държи високорискови наркотични вещества с цел разпространение. В барака на двора на къщата му. В багажник на детско акумулаторно моторче – в стъклен буркан канабис / марихуана /, с бруто тегло 350 грама. В прозрачен плик канабис, с бруто тегло 40 грама. И в прозрачен плик амфетамин, с бруто тегло 105 грама. За това престъпление законът предвижда наказание „лишаване от свобода” за срок от 2 до 8 години. И глоба от 5 000 до 20 000 лв.

Събраните по надлежния процесуален ред доказателства до сега са безпротиворечиви и от тях може да се направи обосновано предположение за съпричастност на обвиняемия към деянието, за което в конкретния случай му е повдигнато обвинение. Самият той сочи, че желае да сключи споразумение с прокурора, каквото е становището на защитника му.

От заключението на изготвената физико-химическа експертиза не остава съмнение, че иззетите вещества са високорискови наркотични такива. При тези обстоятелства и към настоящия момент не е отпаднала констатираната при първоначалното вземане на мярката за неотклонение „Задържане под стража“ реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление. Именно поради това, че е привлечен като обвиняем за тежко умишлено престъпление. Както и тежестта на очакваното наказание, предвидено за престъплението, за което му е повдигнато обвинение. Задържането към настоящия момент е продължило малко над 2 месеца. Поради което не се явява прекомерно, посочва в мотивите си Окръжен съд – Кюстендил.

Дупничанин остава в ареста за държане на дрога, с цел разпространение.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here