С гол в края „Марек“ улови трите точки в мача срещу „Марица“  

С гол в края „Марек“ улови трите точки в мача срещу „Марица“  

Около 1000 зрители на „Бончук“ трябваше да чакат до 86- ата минута на двубоя между „Марек“ и „Марица“, за да видят гол в срещата. Победното попадение и трите точки за дупничани донесе Веселин Любомиров.
Първото чисто положение за „Марек“ в срещата срещу „Марица“ дойде в 19-ата минута, когато в рамките на броени секунди гредите спасиха гостите от попадение във вратата им. Най-напред Николай Ганчев стреля по диагонала и уцели гредата, а след това от близко разстояние с глава пропуск направи Росен Йорданов. Следващият добър шанс за гол за „Марек“ бе в 33-ата минута. След центриране от корнер Боян Стойнев би с глава, но опитният вратар Илия Николов отрази.
В началото на второто полувреме гостите опитаха няколко атаки. В 52-ата минута Веселин Марчев шутира над вратата след ъглов удар. Постепенно дупничани наложиха доста силен натиск и заградиха противника в собствената му половина. В 74-ата минута влезлият като смяна Любомир Костов би с глава, но защитник изби пред голлинията. В 82-ата минута бе и най-чистото положение за „Марек“. Отново Костов би с глава от малкото наказателно поле, но в ръцете на пловдивския страж.
Така се стигна до 86-ата минута, когато Веселин Любомиров с майсторски удар опъна мрежата на Марица и дари 3-те точки за Марек. Тимът от Дупница заема третото място във Втора лига с актив от 48 точки. Първи е отборът на „Септември“ с 54, втори са „Спартак 1918“ с 51.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here