„Марек“ остава в елита и за новия сезон, Н. Найденов: В Пловдив ще сме, кметът е нахъсан да направим силен мъжки отбор 

„Марек“ остава в елита и за новия сезон, Н. Найденов: В Пловдив ще сме, кметът е нахъсан да направим силен мъжки отбор 
Тимът на "Марек" спечели сблъсъкът с "Миньор".

„Марек“ Юнион Ивкони ще се състезава в елита на волейбола и през следващия сезон. Дупничани си осигуриха билет за Супер волей след победа с 3:1 над „Миньор“ Перник. „Марек“ се изправи срещу перничани в столичната зала „Христо Ботев“ в мач плей аут, осигуряващ за победителя място сред най- добрите отбори в България. Тимът от Дупница завърши първенството на 11 място в редовни сезон и трябваше да се изправи срещу финиширалия на второ място във Висша лига.

Момчетата на Найден Найденов показаха, че заслужават място в елита. Двубоят тръгна добре за „Миньор“, които взеха превес в началото на първия гейм. При 18:16 в полза на перничани „Марек“ обърна нещата в своя полза след серия от 4 поредни точки до 20:18. Въпреки опитите на „Миньор“ да си върне позициите, дупничани не позволиха това да се случи и затвориха първата част в своя полза. Вторият гейм обаче беше за перчинани. Но до там им стигнаха силите, „Марек“ заигра по- съсредоточено и затвориха третия и четвъртия гейм с идентичен резултат- 25:18.

„Марек“ остава в елита и за новия сезон, Н. Найденов: В Пловдив ще сме, кметът е нахъсан да направим силен мъжки отбор „Рано е още да говорим за подготовка и началото на следващи сезон. Нека завършим окончателно всичко, уточняват се още детайли. В Пловдив ще сме, но има още време да затворим цялата организация. Но най-важното, че отиваме там и нещата ще са много добре за целия отбор. Моите очаквания са за по-голяма бюджет и по-големи амбиции. Това е и благодарене на кмета, който ни прие много гостоприемно и е нахъсан да направим силен мъжки отбор. Мисля, че помощта ще бъде доста сериозна и нагласата ни е да изграждаме отбор, който да се бори за по-призови места.“, коментира треньорът Найден Найденов пред bgvolleyball.

Както е известно, заради неразбирателство за ползването на Спортната зала в Дупница и скандал с кмета на общината Първан Дангов Управителният съвет на „Марек“ взе решение тимът да напусне града. Беше съобщено, че те ще играят от новия сезон в Пловдив под името „Академик“ Авиа. Очаква се и част от детско- юношеската школа да поеме в тази посока. В Дупница пък от общината съобщиха, че ще създадат общински тим, който да приюти децата, трениращи волейбол, които остават без клуб.
Вижте видеоканала ни:


2 COMMENTS

  1. Дано да се направи общински волейболен клуб,за да продължат тренировките на децата.
    Но с тези темпове от страна на обинското ръководство ,май няма да е скоро.
    Лесно и бързо се руши,а изграждането е с години и с подходящите кадри.

  2. Когато на комунист се даде власт може да се очакват само поразии.И не става въпрос само за волейбол.Но в крайна сметка избрахте си го,сега му сърбайте попарата!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here