Психолог, адвокат, социален работник и медици ще помагат на перничани в нов, модерен център

Психолог, адвокат, социален работник и медици ще помагат на перничани в нов, модерен център

На помощ от психолог, адвокат, социален работник, здравни специалисти и образователни медиатори ще може да разчитат перничани в нов Център за социални и здравни услуги. Той беше тържествено открит днес. Дейността е част от проект “Интегрирани мерки за подобрено включване на хората, живеещи в маргинализирани общности“. Финансирана е от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и изпълняван от Община Перник.
От днес центърът, който се намира на ул. „Младен Стоянов“, бл. 7, ще приема своите посетители. На място се предлагат широк спектър от качествени интегрирани социално-здравни услуги. Те са насочени към подпомагане и подобряване на живота на местните жители.
„Това е специален момент за нашата общност. Поставя се началото на важен етап в развитието на Перник. Всички днес сме тук, за да обсъдим и да намерим решения за подобряване живота на хората, които често се чувстват изолирани от обществото.“, сподели зам.-кметът на Община Перник Стефан Кръстев.
Със стремеж към по-ниско ниво на дискриминация и преодоляване на предразсъдъците срещу ромската общност, центърът ще работи за създаване на равни възможности за всички.
„Нека центърът да бъде място на сближаване, помощ и подкрепа за всички жители на град Перник. Нека работата ни продължи в дух на сътрудничество и грижа за общността.“, пожела ръководителят на проекта Вергиния Иванова.
Гости на събитието бяха Мария Василева-Вълова – директор на Дирекция „Външни европейски програми“ в МОН и Иванка Динева – изпълнителен директор на Главна агенция „Медицински надзор“.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here