След публикация в 4ВЛАСТ: Инвеститори се отказаха да строят хосписи в парка на Сандански!

След публикация в 4ВЛАСТ: Инвеститори се отказаха да строят хосписи в парка на Сандански!

След публикация в 4ВЛАСТ: Инвеститори се отказаха да строят хосписи в парка на Сандански!

Скандал в Сандански! ОбС ще благослови скандално строителство, слагат кръст на горски територии край парка уж за хосписи

Рано тази сутрин, преди заседанието вносителите оттеглиха двете точки за горичките в парка от дневния ред на сесията на ОбС.

Валентин Георгиев от Струмяни, който е собственик на комплекс на първа линия в парк „Свети Врач“. Другият  Кирил Кирилов от Костинброд, който има земя край езерото в парка. Те бяха входирали заявления, с които искат одобрение, за да правят ПУП- ове. Трябва решение, с което от горска територия земята да се преотреди за изграждането на за хосписи. Съветници изразиха съмнение инвеститорите да правят хосписи. Оказва се, че за такъв тип строителство има облекчения и местните парламентаристи се опасяват, че целта е именно те да се възползват от по- леките процедури.
Както е известно, в началото на миналата година ОбС Сандански гласува ПУП за парк „Свети Врач“, с който се забранява строителството в зелената перла на града. Собственици на имоти вкараха документа в съда и в момента казусът е в Административен съд Благоевград.

„Реакция на хората и медиите свършиха отлична работа. Вашият глас е чут и за пореден път доказахте, че може! Но… винаги ще сме в готовност и ще следим събитията, защото ПАРКА е наш и от нас зависи да го запазим, да не позволим строителство!

Апетитите за строителство няма да спират.

Голяма победа за санданчани ще бъде, ако Общинският съвет отмени заповедите за застрояване /т.е. ПУП-овете/. Винаги може да се намери правно основание за това! Това е следващата стъпка, за което да изискаме от Общината! ПУП-а се определя от Общината! Те могат да отменят ПУП-овете преотредени за застояване!“ – пишат ни читатели от Сандански.

Санданчани: Кантората на ОбС шефа Г. Батев брани в съда Асен Гогов, широка коалиция ходи на мач в Гърция

Категорична позиция против строителството в горски територии заяви днес кметът на община Сандански Атанас Стоянов. Той направи изявление във връзка с две спорни точки по дневния ред на утрешната сесия в южния град. Те касаят разрешение за строителството в близост и в парк „Свети Врач“, което изправи на нокти местните.
„Утре, в дневния ред на заседанието на Общински съвет – Сандански, са включени две важни точки. Двете предложения касаят промяна предназначението на два имота от „дървопроизводителна гора” в „социални услуги – тип резидентен”.
Изразявам своята категорична позиция ПРОТИВ направените две предложения. Считам, че строителство в тези горски територии не бива да бъде допускано.
Приветствам всяка инициатива за инвестиция в нашата община Сандански, но те не бива да бъдат за сметка на красивата ни природа.
Сандански е любимо място за живот, туризъм и бизнес заради уникалния си лечебен климат и природните ни богатства. И затова всички ние трябва да направим така, че да ги пазим и съхраняваме.
Така, както всъщност и в момента продължаваме защитата в съда на градския ни парк „Свети Врач“ от бъдещи строителни дейности.“, гласи изявлението на кмета.

парк „Свети Врач“,

След публикация в 4ВЛАСТ: Инвеститори се отказаха да строят хосписи в парка на Сандански!
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here