11 млн. от държавата за нов общински пазар с подземен паркинг в Сандански и ВиК ремонти в Склаве и Катунци

11 млн. от държавата за нов общински пазар с подземен паркинг в Сандански и ВиК ремонти в Склаве и Катунци

Община Сандански получи финансиране от 3,5 млн. за старт по изграждането на нов, модерен общински пазар. Днес кметът Атанас Стоянов подписа с министъра на регионалното развитие Андрей Цеков споразумение за поетапно финансиране на три ключови проекта за Сандански за общо 11 млн. Другите два обекта са реконструкция и ремонт на водопроводните мрежи в селата Склаве и Катунци.

Атанас Стоянов подписа споразумение за финансиране в размер на 11 млн.

Споразумението за първия етап по изграждане на новия пазар е на стойност 3 500 000 лв. За пълното осъществяване ще са нужни общо 7 434 820 лв. Планира се изграждането на нова функционална сграда,15 вътрешни и външни търговски площи, 19 обособени площи за продажба на земеделски продукти. Новият пазар ще има подземен паркинг, административни помещения и кафене. Ще се изградят маршрути и пешеходни пространства за производители, търговци  клиенти. Ще има даже асансьор и специални рампи и площи за достъп на хора с увреждания. Пазарът ще разполага с фотоволтаична система на покрива и станция за зареждане на електрически автомобили.
Проектът за ремонт на водопроводна мрежа на село Склаве е на обща стойност 7 706 820 лв. Подписаното споразумение в момента осигурява
4 373 072 лв. В проекта е включено и подновяване на асфалтова настилка.
Парите за новия водопровод на Катунци са 3 317 520 лв. А пълната стойност на проекта е 12 332 520 лв.
С промяната на облика на Градския пазар ще се реши един дългогодишен проблем за местните търговци и всички жители, които посещават ежедневно общинския пазар. Цялостното му обновление и осигуряването на подземен паркинг, ще го превърне в зона за търговия, която да отговаря на всички национални и европейски изисквания.
Мерките за реконструкция на водопроводните мрежи в Склаве и Катунци са изцяло насочени към трайно решаване на един от основните проблеми с амортизираната ВиК мрежа. Поетапната подмяна на водопроводните съоръжения в населените места ще ограничи честите аварии и ще подобри жизнената среда и условията за живот на жителите им.
Преди две седмици бяха разписани още четири инфраструктурни проекта, които ще бъдат финансирани и чиято реализация е ключова за благоустройството на градската среда.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here