Кметът на Сандански Атанас Стоянов: Строителство в горски територии няма да допуснем

парк

Категорична позиция против строителството в горски територии заяви днес кметът на община Сандански Атанас Стоянов. Той направи изявление във връзка с две спорни точки по дневния ред на утрешната сесия в южния град. Те касаят разрешение за строителството в близост и в парк „Свети Врач“, което изправи на нокти местните.
„Утре, в дневния ред на заседанието на Общински съвет – Сандански, са включени две важни точки. Двете предложения касаят промяна предназначението на два имота от „дървопроизводителна гора” в „социални услуги – тип резидентен”.
Изразявам своята категорична позиция ПРОТИВ направените две предложения. Считам, че строителство в тези горски територии не бива да бъде допускано.
Приветствам всяка инициатива за инвестиция в нашата община Сандански, но те не бива да бъдат за сметка на красивата ни природа.
Сандански е любимо място за живот, туризъм и бизнес заради уникалния си лечебен климат и природните ни богатства. И затова всички ние трябва да направим така, че да ги пазим и съхраняваме.
Така, както всъщност и в момента продължаваме защитата в съда на градския ни парк „Свети Врач“ от бъдещи строителни дейности.“, гласи изявлението на кмета.

парк „Свети Врач“,

Както вече съобщихме, единият инвеститор е Валентин Георгиев от Струмяни, който е собственик на комплекс на първа линия в парк „Свети Врач“. Другият е Кирил Кирилов от Костинброд, който има земя край езерото в парка. Те са входирали заявления, с които искат одобрение, за да правят ПУП- ове. Трябва решение, с което от горска територия земята да се преотреди за изграждането на за хосписи. Съветници изразиха съмнение инвеститорите да правят хосписи. Оказва се, че за такъв тип строителство има облекчения и местните парламентаристи се опасяват, че целта е именно те да се възползват от по- леките процедури.
Както е известно, в началото на миналата година ОбС Сандански гласува ПУП за парк „Свети Врач“, с който се забранява строителството в зелената перла на града. Собственици на имоти вкараха документа в съда и в момента казусът е в Административен съд Благоевград.

Кметът на Сандански Атанас Стоянов: Строителство в горски територии няма да допуснем
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here