Кметът на община Разлог инж. Герчев и зам.-кметът инж. Костова уважиха надпреварата „Най- добър млад готвач“ и „Най- добър млад сервитьор“

Кметът на община Разлог инж. Герчев и зам.-кметът инж. Костова
Кметът на община Разлог инж. Герчев и зам.-кметът инж. Костова уважиха надпреварата за „Най - добър млад готвач“ и „Най - добър млад сервитьор".

Кметът на община Разлог инж. Герчев и зам.-кметът инж. Костова уважиха надпреварата за „Най – добър млад готвач“ и „Най – добър млад сервитьор“.

 

Кметът на община Разлог инж. Красимир Герчев и зам.-кметът инж. Гергана Костова приветстваха участниците в Регионалното състезание по професии за „Най – добър млад готвач“ и „Най – добър млад сервитьор“.

През изминалата седмица инж. Герчев и инж. Костова бяха сред официалните гости на тържествена церемония по откриване на надпреварата, с тазгодишен домакин – Разложка професионална гимназия „Никола Стойчев“. По време на събитието, кметът на община Разлог отправи своите приветствия към млади ресторантьори от цяла България и им пожела успех в предстоящите изяви.

 

В петък, пред професионално жури, млади готвачи от 15 града приготвиха две кулинарни изделия – предястие и основно ястие, а сервитьорите имаха за задача – устно да представят менюто (на български или чужд език), да декантират или представят вино в зависимост от менюто. Прилагайки научените техники и знания в училище, представителите на домакинския отбор – Владимир Колевичин и Георги Татарски от дванадесети клас, достойно се класираха за националния етап, в категория “Готвач” и категория “Сервитьор”.

Победителите бяха наградени на официално закриване, от декана на декан на Стопанския факултет на Университета по хранителни технологии, гр. Пловдив – проф Алексиева, а по повод достойното си представяне всички участници получиха и специални поздрави от баба Дешка и щурите баби от село Горно Драглище.

Състезанието “Най-добър млад готвач“ и “Най-добър млад сервитьор” за поредна година се организира от Министерство на образованието. Предоставяйки възможност на ученици да демонстрират придобитите практически знания и компетентности в областта на ресторантьорството. Да демонстрират постижения и готовност за упражняване на усвоената професия, прилагат творчество при решаване на практически задания в конкретна ситуация и изяви на професионални качества.

В регионалния етап в Разлог участие взеха отбори на професионални училища по хотелиерство и готварство от. Благоевград, Дупница, Кюстендил, Велинград, Асеновград, Пловдив, Сопот, Хисаря, Банкя, София, Костинброд, Самоков, Смолян и Правец. Те се състезаваха в кулинарната фиеста.

снимки: РПГ „Никола Стойчев“

Кметът на община Разлог инж. Герчев и зам.-кметът инж. Костова уважиха надпреварата за „Най – добър млад готвач“ и „Най – добър млад сервитьор“.

 
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here