ТЕЦ „Бобов дол“ спря отново да работи. Инж. Л. Спасов: Готви се сериозен ремонт

ТЕЦ „Бобов дол“ спря отново да работа. Инж. Л. Спасов: Готви се сериозен ремонт
ТЕЦ „Бобов дол“ спря отново да работа. Инж. Л. Спасов: Готви се сериозен ремонт

ТЕЦ „Бобов дол“ спря отново да работа. Инж. Л. Спасов: Готви се сериозен ремонт

„Бобов дол“ отново спря работа – централата не работеше и предишния уикенд. Работещи в дружеството казаха, че от началото на месеца вървят усилени планирани ремонти. Освен това централата спира и заради ниски борсови цени на електроенергията и реагира на съответната борсова ситуация, предаде БНР.

От началото на март върви ремонт на един от блоковете, ремонтът ще продължи 4 месеца. Планира се и цялостна подмяна на комина на една от сероочистващите инсталации. На площадката и по различните звена, където са ремонтите, работят над 200 души и специалисти, привлечени са и експерти от АЕЦ „Козлодуй“ и централата в Гълъбово, коментираха работещи в дружеството. Преди дни изпълнителният директор на ТЕЦ „Бобов дол“ инж. Любомир Спасов каза за БНР, че се готви сериозен ремонт.

Същевременно по време на посещение в Брюксел – на конференция, свързана с енергийната сигурност на България, кметът на Дупница Първан Дангов е защитил тезата, че ТЕЦ „Бобов дол“ трябва да остане да бъде част от енергийната система на страната. Той заяви това след прибирането си от белгийската столица. Дангов е представил Дупница като община, която е реализирала значителни инвестиции във фотоволтаичните системи и че предстои изграждането на нова ПАВЕЦ на територията на близкото село Самораново.

ТЕЦ „Бобов дол“ спря отново да работа, планирани ремонти.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here