Горски педагози от ЮЗДП учиха първолаци да обичат гората

Горски педагози от ЮЗДП учиха първолаци да обичат гората

Как да разпознават горските обитатели по външен вид или по звуците и защо трябва да се пази гората учиха експерти от ЮЗДП малчугани от Благоевград. При децата бяха инж. Вера Станишева и инж. Даниела Белемезова, които посветиха един час на малчуганите. Под формата на занимателни игри, учениците получиха ценни знания за живота в гората. Подрастващите разбраха и каква е ролята на лесовъда за опазване на горските територии.
Горската педагогика е най-достъпният начин, използван от лесовъдите, за възстановяване на връзката между обществото и горите, възстановяването на контакта между съвременния човек и околната среда и развиването по този начин на разбиране и усещане за природните процеси. Чрез нея обществото се запознава с ролята и значението на лесовъдите за поддържането и съхраняването на горските екосистеми и осигуряването на техните многостранни и полезни екологични функции.
През следващите дни и най- вече в Седмицата на гората (01-07.04) подобни часове на открито предстоят в училища на територията на различни стопанства в обхвата на ЮЗДП.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here