„Спасителят“ с Ивайло Захариев и Валентин Балабанов в акция срещу дрогата в Костинброд

„Спасителят“ с Ивайло Захариев и Валентин Балабанов в акция срещу дрогата в Костинброд

„Спасителят“ с участието на актьорите от театрална формация „Улична банда“ Ивайло Захариев, Вера Среброва и Валентин Балабанов гледаха ученици от Костинброд. Инициативата е насочена срещу употребата на дрога. Театралите гостуваха в НЧ „Иван Вазов-1947“ Костинброд по покана на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Ученици от 6 до 12 клас с интерес проследиха постановката на Валери Балабанов.

Поради големия брой ученици постановките бяха разделени на две. От 11.00 часа присъстваха ученици от ПГВМСС „Св.Георги Победоносец“, Първо ОУ „Васил Левски“ и ОУ „Отец Паисий“, село Петърч. Втората постановка от 13.30 часа се игра пред учениците от СУ „Д-р Петър Берон“ и Второ ОУ „Васил Левски“.

Заедно с децата днес присъстваха и Петя Петрова – секретар на централната комисия за борба с противообществени и зам.- кметът Александър Ненов.

Спектакълът “Спасителят” е насочен преди всичко към младежката аудитория и има и педагогическа цел. Разказва нелеката история на момиче на 18 години, което е в капана на дрогата. Схемата, в която е въвлечена от наркопласьора (получава дрога – проституира – получава нова доза и така безкрай) и опитите й да се измъкне от този ад. Представлението разказва за безскрупулността на наркопласьорите, за които трагедията на Нели и другите като нея, са само средство за доходи.

„Вярваме, че историята ще стресне и шокира младата публика, ще й покаже истинските причини за наркоманията и последиците от нея.”, споделят авторите на спектакъла.

След постановката актьорът Ивайло Захариев се обяви срещу употребата на психоактивни вещества. Той участва в дискусия с учениците. Актьорът задаваше въпроси и получаваше различни отговори. Всички заедно стигнаха до извода, че не трябва да разваляме мечтите си, заради най-тежката зависимост – нарокотиците!
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here