Сигнал до „4Власт“: Кметът на село Безден в зверски побой над момче? Ц. Борисов: Бой не е имало, момчето падна!

Ц. Борисов побой
Сигнал до „4Власт“: Кметът на село Безден в зверски побой над момче? Ц. Борисов: Бой не е имало, момчето падна!

Сигнал до „4Власт“: Кметът на село Безден в зверски побой над момче? Ц. Борисов: Бой не е имало, момчето падна!

Сигнал за страх в костинбродското село Безден изпратиха наши читатели на редакционната поща. В него те твърдят, че в селото е станал бой, в който участвал и кметът.
Ето какво пишат нашите читатели: „Кметът на село Безден, община Костинброд Ц. Борисов, участва в зверски побой над момче! 22-годишен младеж е с шест избити зъба и много травми по тялото след като преди няколко дни беше пребит от избираемия кмет на село Безден и негова приятелска компания. Това е пореден тежък криминален инцидент в село Безден, което село е покровителствено от избираемия кмет и неговото семейство.
След закачка на пострадалия млад мъж в заведение в селото, управлявано от кметската рода- т.н. „синьото кафе“, няколко човека, предвождани от кмета на селото сериозно нараняват младежа от град Костинброд. Той скоро е станал баща. Въпросното заведение нееднократно е било проверявано и затваряно от различни специализирани органи.
От 8 март от полицията съобщиха, че в заведение в село Безден е проверено от икономическа полиция и служби от НАП. Установени са нередности по фискалното устройство и цигари без бандерол. Друго заведение, освен на младия кмет в село Безден – НЯМА.
На инцидента пристигат полицейски и медицински екипи и намират младия мъж в безпомощно състояние, облян в кръв. Последват действия за потулване на случая от кметската рода, но въпреки това придобива гласност в последните дни от месните жители на селото и близки на пострадалия. Това е поредния тежък криминален инцидент в рамките на няколко месеца. По време на кандидат-кметските избори през октомври 2023 г.  беше запален комбайн – семейна собственост на жена кандидат за кмет от същото село, дръзнала да се изправи срещу Ц. Борисов, но извършителите за палежа все още се издирват…
Сред обществеността в община Костинброд се говори с основателен страх, че на младия кмет ще му се размине!
Към настоящия момент бащата на Ц.Б. е общински съветник в общински съвет – Костинброд, но с тежко сенчесто минало.
Майка му на Ц.Б. е била кмет на село Безден, общински съветник и кандидат за Народен представител.
Поради многото проблеми през годините през настоящия момент от младия кмет до представители на семейството е оттеглено доверието от политическата партия, която дълги години са представлявали.
Остават въпросите ЗАЩО властите продължават да толерират заведение с толкова нередности и дали на младия кмет ще бъдат повдигнати обвинения?
Връщат ли се в мутренските години се питат местните?
Още един случай, който ще следим с интерес дали ще има решение на проблема и дали младото кметче, избрано от голямата фамилия в костинбродското село ще продължи да кметува и да безчинства като феодал.“
Свързахме се за коментар с кмета Ц. Борисов. Той отрече отправените твърдения. „Пострадалият беше пийнал, падна лошо и сам се нарани. Но не е в тежко състояние. Имаше 15 свидетели на инцидента. Бой не е имало. Сам го закарах на лекар. Ние сме приятели, нямаме никакви проблеми и днес се видяхме. Вече съм дал обяснения по случая. И момчето каза, че няма проблеми. В селото няма страх, аз не съм страшен, семейството ми се занимава със земеделие. Аз или семейството ми не сме направили нищо лошо на никого, мои конкуренти тръбят тези неща.“, коментира Борисов. За въпросното заведение в селото уточни, че то се намира в сграда на Наркооп и не знае кой точно върти фирмата. От полицията излязоха с официално съобщение: „Във връзка с медийни публикации, че представител на местната власт в с. Безден е нанесъл побой на млад мъж, ОДМВР-София информира, че в хода на извършената незабавна проверка не са установени данни за подобна съпричастност.

Около 0.50 часа на 10 март в РУ-Костинброд е получен сигнал за нанесен побой на мъж в с. Безден. На място веднага са изпратени полицейски служители, които установили в близост до центъра на селото 22-годишен мъж във видимо нетрезво и неадекватно състояние с кръв по лицето. Мъжът не могъл да обясни какво се е случило. От екип на Спешна помощ той е транспортиран в болница за по-обстоен преглед. В по-късните часове на 10 март потърпевшият е подал заявителски материал в РУ-Костинброд, като посочил, че група негови познати са му нанесли побой в кафе аперитив в центъра на с. Безден. След незабавни оперативно-издирвателни действия посочените от него пет лица са установени и са им снети обяснения. По техни данни, 22-годишният мъж е бил във видимо нетрезво състояние, многократно е залитал в заведението, паднал е върху маса, а впоследствие и на пода, след което е бил придружен до изхода на заведението от управителката. Материалите по случая са докладвани своевременно в Районна прокуратура-Костинброд и по случая е регистрирана преписка. На 12 март младият мъж е посетил РУ-Костинброд, където е заявил, че не му е нанасян побой и не разполага с медицинска документация. Всички материали по случая са окомплектовани и изпратени на доклад в компетентната прокуратура.“

Сигнал до „4Власт“: Кметът на село Безден в зверски побой над момче? Ц. Борисов: Бой не е имало, момчето падна!
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here