Във ВиК чакат заплати за януари, община Дупница се чуди от къде да извади 175 000 лв., Жайгарова искала да се върне в болницата

Във ВиК чакат заплати за януари, община Дупница се чуди от къде да извади 175 000 лв., Жайгарова искала да се върне в болницата

Община Дупница търси спешно 75 000 лв., за да се разплатят забавените заплати във ВиК Дупница. Това съобщи на пресконференция днес председателят на Общинския съвет Костадин Костадинов. В дружеството в момента очакват заплати за януари.
„Няма причина от 1 април „Кюстендилска вода“ да не стане оператор. Уведомили сме синдикатите за преназначаването на служителите. Аз го направих, макар да съм против консолидацията. Разбрах, че има изготвена пазарна оценка на сградата, все някъде „Кюстендилска вода“ трябва да се настани. Не зная каква е тя, дали ще се продава или отдава под наем. Все още няма входирано искане за извънредна сесия заради това. А процедурата отнема време. Очаквам кметът да внесе докладна в Общинския съвет. Разбрах, че е имал среща с представители на ВиК Холдинга, друго не зная.“, каза Костадинов.
Във връзка с темата с общинската болница, където вчера се проведе медицински съвет с участието на общински съветници, председателят коментира, че бившият прокурист Мария Жайгарова имала желание да продължи работата си. Както е известно, тя заемаше поста от януари 2018 г, но тази година договорът й не беше подновен. Беше съобщено, че това е по нейно желание.
„Жайгарова и Бонев желаят да продължат работата си в болницата. В петък получих покана за среща в болницата с участието на съветниците. Научихме шокиращи неща, касаещи намеса на кмета в управлението на лечебното заведение. Искал да назначи контрольор или надзорник, който да отговаря пред него. Никога до сега не е имало такъв човек. Той щял да казва какво какви са намеренията на кмета. От хирургията се оплакаха, че е имало отклоняване на дарено медицинско оборудване. То е дарено на болницата, по нареждане на Първан Дангов е пренасочено незнайно накъде. Завеждащият на хирургията каза, че са изнесли старите легла, за да сложат новите, после се наложило да ги връщата.
По- страшно е напрежението. Вече се говори за спускане по пързалката надолу, загуби и т. н. Всичко това се е случвало заради намесата на кмета в работата на общинско дружество, генериращо печалба. Общината е блокирана.“, каза Костадинов. Според него се прави грубо вмешателство в работата на общинските дружества и добави: „Лекари ми казаха, че Дангов им казвал крадци и че ще ги махне. Тръгнаха слухове за кандидат управител от София, а желанието на персонала и на ОбС беше сегашният екип да продължи работата си. За миналата година имат 2 млн. на каса и 400 000 лв. печалба. Трябва ли да се връщаме в старите времена, когато болницата вървеше надолу?“ Според Костадинов в общината има напрежение, а служителите работили под стрес, пререканията в Общински съвет Дупница били коментирани между депутатите даже в парламента. Припомняме, че на последната сесия кметът Първан Дангов коментира пред камерата на „4Власт“, че отношенията му с Костадинов се влошили заради вмешателство на председателя в работата на ВиК.

                                                   

 

Във ВиК чакат заплати за януари, община Дупница се чуди от къде да извади 175 000 лв., Жайгарова искала да се върне в болницата
Вижте видеоканала ни:


4 COMMENTS

  1. правилно, имаш достатъчно, но откъде ли??? Плати заплатите на хората. ЕЕЕ , колко ли време Ви трябва да се помирите

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here