В Дупница чакат оферти за строежа на Младежкия център за 908 356 лв.

Младежки център Дупница

До 20 март в община Дупница очакват офертите за строителството на Младежкия център. Проектът се върти от близо 7 години. Над 2 години бяха нужни на държавата, за да придвижи прехвърлянето на общината на имота на бившия КЕЧ. След това пък се очакваше финансирането, като в началото на октомври миналата година дойде новината, че проектът е одобрен.

Така изглежда проектът за центъра в Дупница, който беше презентиран преди повече от 3 години.

В последния ден на февруари най- сетне общината даде ход на обществена поръчка за избор на изпълнител. Тя е с прогнозна стойност 756 964,08 лв. без ДДС или 908 356 лв. с ДДС.
Целта е да се изгради Младежки център със съвременна материална база, където да се прилагат иновативни подходи за обучения за успешна реализация на пазара на труда на младежи.
На място трябва да се вдига едноетажна сграда с подсигурена достъпна инфраструктура за хора в неравностойно положение.
Параметрите на строежа са височина от 3 до 10 м, плътност на строяване на терена от 40 до 80%. Целият парцел е с площ 12 929 кв.м, предвижда се застроената площ да бъде 375 кв.м. Предвижда се центърът да бъде със стоманено-бетонна конструкция, на покрива ще има термопанели,
Още преди години беше съобщено във връзка с проекта, че се предвижда да има административна сграда, информационен център, съоръжения за мероприятия на открито, разположени свободно в имота. Финансирането идва от Европейския съюз чрез Плана за възстановяване и устойчивост.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here