Шествие с факли под звуците на гайда разпали патриотизма в Говедарци навръх 3 март

3 мрат

Пъстро факелно шествие, огласено от гайда, разпали патриотизма навръх 3 март в курортното село Говедарци. Жителите и гостите на селото се насладиха на изключително пъстър празник, изобилстващ от музика и добро настроение. Както си му е редът, на мегдана се извиха кръшни хора. А гордо стоящото черешово топче се превърна в истинска атракция и топ локация за снимки.Веселяците се подкрепиха с напити и сладкиши, дарени за празника от местни бизнесмени и хотелиери.

Гост на празника беше кметът на община Самоков Ангел Джоргов, който поздрави множеството по повод националния празник. В Говедарци бяха още зам.- кметовете, съветници и др. Гостите споделиха, че никога 3 март не е бил отбелязван толкова пищно. Събитието се организира от НЧ ”Христо Ботев-1928” с председател Мария Арангелова и секретар Спаска Костова, съвместно с община Самоков и кметство Говедарци.3 март Говедарци

Децата от ЦДГ „Незабравка” умилиха всички с песни и стихчета. Учениците от ОУ ”Димчо Дебелянов” изнесоха рецитали, посветени на националния празник.

Под акомпанимента на акордеона на ръководителя Иван Машов дамите от женската певческата група извиха глас, подарявайки китка от патриотични песни за всички. Честването на националния празник продължи с много настроение, а малчуганите, облечени в носии, се превърнаха във всеобщи любимци.

„Националният празник на България е ден, в който ние, обединени от любовта към родината, почитаме героите, дали живота си за свободата. Трети март е Денят на Освобождението на България. 146 години изминаха от датата, когато страната ни се завръща на картата на Европа, за да свети днес звездата ни наравно с другите от голямото ни европейско семейство. Днес ние си припомняме с гордост и благодарност момента, в който духът на свободата преодоля тежките окови и народът ни се издигна към светло бъдеще. Този празник е символ на нашата непоколебимост, обединение и воля за самоопределение. Нека сега и в бъдеще продължим да се грижим за нашата обща история, като я предаваме на следващите поколения с любов и отговорност. Да пазим и насърчаваме духа на братство и толерантност и да продължим да се стремим към идеала, за който са се борили нашите възрожденци. Нека Трети март бъде ден на вдъхновение за всички нас, за да работим за съвременна и успешна България. Честит Национален празник! Да живее България!“, обърна се към всички кметът Ангел Джоргов.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here