Кюстендил тържествено отбеляза Националния празник на България 3-ти март

Кюстендил тържествено отбеляза Националния празник на България 3-ти март.
Кюстендил тържествено отбеляза Националния празник на България 3-ти март.
Стотици жители и гости на града се включиха в тържественото отбелязване на Националния празник на България на площад „Велбъжд“ в Кюстендил.
По- специален и красив направиха празника кандидатките за титлата „Девойка Кюстендилска пролет“ 2024 г.. Те раздадоха над 1 000 трибагреника в центъра на града.

Честванията за 146- та годишнина от Освобождаването на България започнаха с издигане на националния трибагреник. Под звуците на химна изпълнен от Професионалния духов оркестър на Община Кюстендил. 11- годишният Калоян Владимиров и 9- годишната Габриела Миланова издигнаха българското знаме.

Официалната церемония продължи с тържествен рецитал и поднасяне на венци и цветя на паметника „Булаир“.

Почит пред героите на България отдадоха кметът на Община Кюстендил инж. Огнян Атанасов, областният управител инж. Александър Пандурски, зам. – областният управител Мария Зарева, депутати, зам.- кметове, представители на Архиерейско наместничество Кюстендил, на политически партии и организации, много граждани.

Програмата продължи с концерт на космическата Валя Балканска и на гайдаря Петър Янев, които просълзиха и изправиха на крака кюстендилци. Изви се голямо и красиво празнично хоро, в което се включиха десетки кюстендилци.
Община Кюстендил благодари на голямата българска певица Валя Балканска и на гайдаря Петър Янев, които ни подариха един прекрасен концерт за най-българския ден.
Община Кюстендил благодари на Клуб „Традиция“ към НЧ „Владимир Заимов“ Кюстендил, на кандидатките за титлата „Девойка Кюстендилска пролет“ 2024г. и на всички участници, които днес станаха част от честванията, посветени на Трети Март!
Кюстендил тържествено отбеляза Националния празник на България 3-ти март.Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here