Шейхрирар Златарска и Костадин Костадинов с общи фрази в речи в ОбС – Дупница: Етичен кодекс и „Да върнем пормалността в залата“! Заподозряха ги в комбина срещу кмета!

Шейхрирар Златарска и Костадин Костадинов
Шейхрирар Златарска

Шейхрирар Златарска и Костадин Костадинов с общи фрази в речи в ОбС – Дупница: Етичен кодекс и „Да върнем пормалността в залата“!

Лидерът на ДПС в Дупница, общинският съветник Шейхрирар Златарска призова съветниците в Дупница да спрат да се обиждат и да вдигат скандали в залата. На по- миналата сесия беше изгонен колегата ѝ от ДПС Георги Рангелов, тя го върна в залата, след като се извини на председателят Костадин Костадинов за случилото се, вместо Георги Рангелов. Рангелов от първия ден се заканва, че ще поиска оставката на Костадинов, но така и не го направи, Искането за оставката на Костадинов внесе Николай Табаков, но предложението не мина, а Георги Рангелов не се появи на сесията. Известно е, че с брат му Юли Рангелов Костадин Костадинов си партнира по обекти на обищина Дупница и страната. На сесията се коментираше, че по техни обекти е привлечен и лидерът на БСП Александър Анин, заподозрян като Троянския кон на БСП в местния парламент. Кметът Първан Дангов категорично отказва да работи с ОбС шефът, обвини го в схеми. „Не исках да ги огласявам, но ще се наложи!“ – каза кметът и напусна залата на Общинския съвет. Сесията беше отменена, всички докладни отпаднаха, с изключение на дена. Вносителят по нея беше Иво Ников и касаеше разпределението на средствата за спорт. Шери Златарска прочете декларация за връщане на нормалността в залата, ОбС шефът Костадин Костадинов повтори цели пасажи от нея след като запази поста си и направи изявление. Идеята за Етичен кодекс и призивът: „Да върнем нормалността в залата“ на ОбС шефът Костадин Костадинов присъстваха в декларацията на Шери Златарска, което даде остование да се смята, че Георги Рангелов имитира опозиция на Костадинов, за да се хареса на кмета, а всъщност с брат му Юлиян Рангелов обикалят общинските обекти. Стана ясно, че брат му е спечелил конкурси за милиони левове ремонтни дейности в Общинската болница, централният катедрален храм в Дупница и др. „Да не би ДПС да е в комбина с костадин костадинов, ГЕРБ и СДС срещу кмета Първан Дангов?“ – заговори се упорито в Дупница. Основните действащи лица по провокирането на скандалите в залата от страна на съветниците са Емил Гущеров, Георги Рангелов и Костадин Костадинов. Виктор Мантарков от ПП Възраждане отрече да е имал за цел да поставя под съмнение професионалната експертиза на кмета Първан Дангов с въпросите по време на гласуването на бюджета за „бездомните песове“. Тогава кметът скочи и внесе в зала клещи за кастрация на едър рогат добитък и обяви, че те имат силата да кастрират превъзбудени политици в залата, които не знаят какво говорят.

Шейхрирар Златарска и Костадин Костадинов с общи фрази в речи в ОбС - Дупница: Етичен кодекс и "Да върнем пормалността в залата"! Заподозряха ги в комбина!
Шейхрирар Златарска и Костадин Костадинов с общи фрази в речи в ОбС – Дупница: Етичен кодекс и „Да върнем пормалността в залата“! Заподозряха ги в комбина!

„Ние общинските съветници от ДПС призоваваме да се върне нормалността в залата на Общински съвет -Дупница и да се спре с всякакви провокации продиктувани от междуличностни отношения, интриги и доказване на политическа мощ по наболели и значими теми, за които гражданското общество в Дупница търси решения чрез доверието, което ни е гласувано. Надяваме се всички в залата да осъзнаваме това и да се отнесем с необходимата отговорност за постовете, които заемаме и институцията, която представляваме. Допускайки междуличностните отношения да вземат връх в дейността на Общинския съвет ще бъдем само лоши новини по местни и национални медии и ще сринем авторитета на институцията, която е определена да бъде законодателна до нивото на участници в реалити- формат със спорна репутация.

Ние общинските съветници от ДПС призоваваме Председателстващия Общински съвет- Дупница да използва целия набор от санкционни мерки по Правилника за дейността си и да инициира изработване на Етичен кодекс за поведение на общинските съветници за овладяване на емоцията, обидите ,нетолерантното отношение и грубо поведение в залата.

Не забравяйте, че никой не е по-високо от другия, най-високо стои доверието на гражданите към нас. Нека не го разрушаваме заради лични амбиции и самоцелно противоборство.

Няма да допуснем общинските съветници от ДПС да бъдат притискани в ъгъла и да бъдат смятани за „втора ръка“ хора или инструмент за провеждане на политически мероприятия с неизвестна цел и край.

Нашата функция и задачи са да предлагаме, дебатираме и се аргументираме по съществуващи и назряващи проблеми, да търсим ефективни и дългосрочни решения ,които ще бъдат продиктувани единствено от ползата им за нашите съграждани и развитието на Общината.

Ще водим диалог с всички общински съветници и ще търсим над-партиен консенсус по най-важните за общината и обществото ни проблеми. Ще спазваме основни принципи на Закона за местното самоуправление и местната администрация – законосъобразност ,целесъобразност, отговорност.

Ще направим всичко по силите си за привличане на свободните и активни граждани за участие в управлението на общината с оглед на прозрачността в управленските отношения и възстановяване на демокрацията като светоглед на „дупничани“.

Всички жители на общината очакват от нас да свършим работата, за която сме избрани като общински съветници. Тук присъстващите трябва да променим своите нагласи и мислене като представители само на една партия „Община Дупница и нейните граждани“.“

Шейхрирар Златарска и Костадин Костадинов с общи фрази в речи в ОбС - Дупница: Етичен кодекс и "Да върнем пормалността в залата"! Заподозряха ги в комбина!
Шейхрирар Златарска и Костадин Костадинов с общи фрази в речи в ОбС – Дупница: Етичен кодекс и „Да върнем пормалността в залата“! Заподозряха ги в комбина!

Шейхрирар Златарска и Костадин Костадинов с общи фрази в речи в ОбС – Дупница: Етичен кодекс и „Да върнем пормалността в залата“!

 

 

 
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here