Земеделецът Васил Джоргов регистрира читалище в Радомир, извъртя две постановки за 1 месец пред огромна аудитория

Земеделецът Васил Джоргов регистрира читалище в Радомир, извъртя две постановки за 1 месец пред огромна аудитория

Общинският съветник БЗНС „Александър Стамболийски“ в Радомир Васил Джоргов регистрира собствено читалище и за 1 месец успя да реализира две постановки. За Трифон Зарезан той влезе в ролята на Дионисий, съпругата му се облече в народна носия, а дъщеря му си носи името на Атина от раждането, така вдъхновиха неповторим спектакъл за любовта и виното. Джоргов е животновъд, отглежда над 100 овце. за нова година се прочу, след като една от овците роди три агнета за четири дни, последното се изтърси на четвъртия ден – живо, здраво и много силно на пук на природните закони. Специален гост на възстановката „Зарязване на лозята“ по стар тракийски образец беше Волен Сидеров, а съпругата му засне ритуал на видео. Снощи съветникът представи в Младежкия дом постановката „Тетевенският грешни“. В нея участие взеха над 20 младежи. Кметът на Радомир Кирил Стоев се изправи на крака и бурно аплодира актьорите пресъздали образите на Левски, Димитър Общи и друг наши исторически герой с историческа точност и посвещение.

На 01.03.2024 г. Театрално студио „Артист“ към читалище „Бъдник-2024“ гр. Радомир, отбеляза Денят на Самодееца и предпразнично Националния празник 3-ти март със спектакъла „Тетевенския грешник“, сценарист и режисьор Йордан Иванов. „Арабаконашкият обир е важен исторически факт, който силно е повлиял развитието на Национално-освободителното движение в периода от 1871 г. до 1873 г. Идеята за обира е широко засегната в сюжетната линия, разглеждайки отношенията между членовете на семейството на хаджи Цанко от Тетевен (един от сподвижниците на Апостола Васил Левски), Димитър Общи, чорбаджи Тончо, както и сложните отношения с Каймакама на Орхание Хамид Хасан и мюдюрина Али Осман.“- разказа Йордан Иванов.

Съветникът Васил Джоргов регистрира читалище в Радимор, извъртя две постановки за 1 месец пред огромна аудитория
Съветникът Васил Джоргов регистрира читалище в Радимор, извъртя две постановки за 1 месец пред огромна аудитория

„Много съм щастлив, защото в Радомир кипи културен живот, хората са жадни за история и духовност. Затова регистрирах читалище, искам да се забавляваме и израстваме в духовен и културен план. Утре тръгваме с автобуси за паметника Шипка.“ – каза Васил Джоргов.

Съветникът Васил Джоргов регистрира читалище в Радомир, извъртя две постановки за 1 месец пред огромна аудитория

Читалището е регистрирано миналия месец, то се състои от девет членове на Управителен съвет, който избра за председател Васил Джоргов.

 

 

 

 

 
Вижте видеоканала ни:


2 COMMENTS

  1. Искам да се запозная със заварията написал тази статия! „известен с това, че на Нова година му се родиха 3 агнета“. По принцип е известен с това, че е лихвар, използва общината, за да върти схеми и да прибира пари под масата. Друго с което е известен е, че сменя партиите всяка година. Първо беше от някакво национално движение и се изказваше против турците. Година по-късно вече беше от ДПС и апелираше, че турците са наши братя. Даже бившата му жена, с която той имаше съвсем педофилски отношения, защото тя беше на 14 години като се хвана с нея, ходи в шоуто на Слави, за да каже, че ще гласува за ДПС. Сега е от БЗНС и има отношения с. Волен Сидеров. Сиреч разбирай, усетил е руската хранирка и че дават по 4 000 лв на месец за пропаганда и иска и там да играе. Това е най-големия боклук в нашата община, който на всички избори става общински съветник с купени гласове и ние сме виновни, че сме го позволили.

  2. Искам да се запозная със завалията написал тази статия! „известен с това, че на Нова година му се родиха 3 агнета“. По скоро е известен с това, че е лихвар, използва общинското си място, за да върти далавери, купува гласове и още куп други престъпни дейности. Известен е още и с това, че всяка година сменя партиите. Първо беше от някакво националистическо движение и мразеше турците. Година след това вече беше от ДПС и апелираше, че турците са наши братя. Даже и бившата му жена, с която имаше съвсем педофелски отношения, защото тя се хвана с него на едва 14 години, ходи в шоуто на Слави, за да каже че тъкмо е навършил 18 и ще гласува за ДПС. Сега е от БЗНС и има отношения с Волен Сидеров. Сиреч разбирай, усетил е, че проруските партии като Атака дават по 4 000 лв. На месец за руска пропаганда и иска да играе и там, момчето. Това е най-големия боклук в община Радомир, който става общински съветник всеки път с купени гласове, но ние сме си виновни като общество, че го допускаме.
    П. П. Васка, знам, че ще ми прочетеш коментара… Твоята карма ще е плати все някой, да знаеш.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here