Безпрецедентна присъда за Станимир, разстрелял и рязал на парчета брокерката Теодора и Юмер

Безпрецедентна присъда за Станимир

Най-тежкото наказание – доживотен затвор без право на замяна наложи съдът в Бургас на строителния предприемач Станимир Рагевски.

Бизнесменът е признат за виновен за убийствата на 46-годишната брокерка Теодора Бахлова и 28-годишния строителен работник Юмер Мехмед. Той е осъден да плати и общо 400 000 лева кръвнина на дъщерята и майката на убитата брокерка, както и общо 40 000 лева на майката и приятелката на Мехмед.

В съдебната зала и по време на целия процес Станимир Рагевски запази мълчание и до момента не е обяснил мотивите си за жестокото престъпление.

Спор за имущество е причината за убийството на брокерката. Зад смъртта на 28-годишния мъж пък стоят неразплатени финансови средства. Предполага се, че той е знаел за убийството на Бахлова и е изнудвал Рагевски за пари.

Всичко това стана ясно в хода на досъдебното производство. И двете убийства са извършени по изключително жесток и идентичен начин. Двете жертви са убити с пистолет „Макаров“, със заличен фабричен номер. След това телата им са разчленени, поставени в бидони с киселина и заровени на различни места в града.

Оръжието беше открито в ресторант в центъра на Бургас, стопанисвано от съучастника на бизнесмена, който е работел като готвач в заведението.

Присъдата може да бъде обжалвана в 15 дневен срок.

Прокуратурата определи престъплението като изключително тежко и без аналог в съдебната практика.

Ето цялото решение на съда:

Окръжен съд – Бургас постанови като общо, най-тежкото наказание „Доживотен затвор без право на замяна“ на Станимир Р., измежду наложените наказания по присъдата, като призна подсъдимия за виновен в извършването на две умишлени убийства. Съдът присъди наказанието да бъде изтърпяно от подсъдимия при специален режим и присъедини наказанието „Глоба“ в размер 7 500 лв., наложено на Станимир Р. от Районен съд – Бургас по НОХД № 3403/2021 г.

Окръжен съд – Бургас призна подсъдимия Станимир Р. за виновен в това, че нa 29.10.2020 г., в апартамент в гр. Бургас, умишлено умъртвил Т. Б., чрез използване на огнестрелно оръжие – пистолет „Макарон“. За това деяние съдът наложи наказание „Лишаване от свобода“ в размер на 20 години.

Окръжен съд – Бургас призна Станимир Р. за виновен в това, че на 04.08.2021 г., в гр. Бургас, в апартамент тип ателие в ж.к.“Зорница“, умишлено умъртвил Ю. М., чрез използване на огнестрелно оръжие – пистолет „Макаров“, като убийството е извършено предумишлено от лице, извършило друго умишлено убийство по чл.115 от НК /убийството на Т. Б., извършено на 29.10.2020 г., за което не е постановена присъда. Бургаският окръжен съд наложи за това престъпление наказание „Доживотен затвор без право на замяна“.

Окръжен съд – Бургас призна подсъдимия Станимир Р. за виновен в това, че в периода от 29.10.2020 г. до 04.08.2021 г., в гр. Бургас, държал огнестрелно оръжие по смисъла на чл. 4, ал. 2 от Закон за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия – пистолет „Макаров“, както и боеприпаси за огнестрелно оръжие – 15 броя патрони и на 04.08.2021 г., в гр. Бургас, предал на Д. Д., огнестрелното оръжие пистолет „Макаров“ и боеприпаси за огнестрелно оръжие -13 броя патрони, без да има за това надлежно разрешение съгласно чл. 5, ал. 2, чл. 50, ал. 2 и ал. З, чл. 56, ал. 1 и чл. 57, ал. 1 и ал. 2 от ЗОБВВПИ. Съдът наложи наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 8 години.

Окръжен съд – Бургас призна Станимир Р. за виновен и за това, че на 04.08.2021 г., в гр. Бургас, без надлежно разрешително съгласно чл. 7, чл. 30 и чл. 73, ал. 1 от Закон за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите и чл. 1 и сл. от Наредба за условията и реда за разрешаване на дейностите по чл. 73, ал. 1 от ЗКНВП, разпространил, като предал на Д. Д. високорискови наркотични вещества – коноп с нето тегло 5,472 грама, на стойност 32.83лева; коноп с нето тегло 1,013 грама, на стойност 6.08 лева и смес от кокаин и пирацетам с нето тегло 5,657 гр., на стойност 452.56 лева. Съдебната инстанция наложи за това деяние наказание „Лишаване от свобода“ за 3 години и наказанието „Глоба“ в размер на 6 000 лв.

Окръжен съд – Бургас присъди Станимир Р. да заплати граждански иск в размер от 200 000 лв. на пострадалата Х. И., дъщеря на Т. Б., обезщетение за причинени неимуществени вреди.

Окръжен съд – Бургас присъди Станимир Р. да заплати граждански иск в размер от 20 000 лв. на пострадалата Г. А., приятелка на Ю. М.

Окръжен съд – Бургас присъди Станимир Р. да заплати граждански иск в размер от 20 000 лв. на пострадалата Г. С., майка на Ю. М.

Окръжен съд – Бургас присъди Станимир Р. да заплати граждански иск в размер от 200 000 лв. на пострадалата С. Б., майка на Т. Б.

Присъдата на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвана или протестирана в 15-дневен срок.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here