Евелина Николова стана официално “Почетен гражданин на община Кюстендил”, кметът инж. Атанасов и връчи плакета

Евелина Николова стана официално “Почетен гражданин на община Кюстендил”, кметът инж. Атанасов и връчи плакета.
Евелина Николова стана официално “Почетен гражданин на община Кюстендил”, кметът инж. Атанасов и връчи плакета.
Това се случи по време на вчерашната сесия на Общински съвет- Кюстендил.
Градоначалникът благодаря за приноса на Евелина Николова за развитието и постинатите й успехи, когато тя бе част от кюстендилската борба. Пожела й още по- големи върхове в нейната кариера.
От своя страна, Евелина Николова благодари за оказаната й изключителна чест и огромно признание, да бъда удостоена с това звание.
„Искам да благодаря на кмета на Община Кюстендил инж. Огнян Атанасов, на председателя на общинския съвет г-н Димитър Велинов и на доктор Каролина Грозданова. Знам каква е стойността и тежестта, така че вярвайте ми, ще го пазя и ще продължа да надграждам себе си, за да може и вие да се чувствате горди с това, че имате такива почетни граждани“, заяви Евелина Николова по време на удостояването ѝ със званието.
След удостояването ѝ със званието „Почетен гражданин на град Кюстендил“ Евелина Николова доказа, че освен голям спортист е преди всичко голям човек: Николова се включи в инициативата на БЧК – Кюстендил „Мартеница с кауза“ в подкрепа на децата в неравностойно положение. Община Кюстендил и Общински съвет – Кюстендил също подкрепиха благотворителната кауза, а със събраните средства ще се организират летни дневни лагери за децата в неравностойно положение.

Красавицата на българската борба е родена в Петрич, но пътят й е тясно свързан с Кюстендил. Тя е възпитаник на кюстендилското Спортно училище „Васил Левски”. Тренирала е борба в местния клуб под ръководството на Валери Райчев. През 2011 г. Евелина става спортист №1 на Кюстендил.
Кюстендилци се гордеят и вълнуват за всеки успех на борбеното момиче, което се окичи с бронзов медал от Олимпийските игри и й пожелават на игрите в Париж олимпийска титла.

Кариерата на Евелина Николова е изключително успешна, като състезателката по борба, сумо, джудо и самбо има завоювани над 70 медала, перлата сред които е бронзовият медал от Олимпийските игри в Токио, Япония през 2021 г. Наричана е от редица медии „Универсалният войник“.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here