Още 3,5 млн. за Петрич за училищни строежи, всички подадени 8 проекта на общината вече са одобрени 

Петрич проекти
Димитър Бръчков

Одобрени за финансиране в общ размер на 3,5 млн. са и последните два от общо 8 проекта на община Петрич за изграждане на физкултурни салони и спортни площадки. Само преди  седмица стана ясно, че шест училища в общината имат положителен отговор за отпускане на ресурс. Днес стана ясно, че потвърждение за одобрение има вече и за другите два проекта.

Единият е „Проектиране, строителство и въвеждане в експлоатация/издаване на разрешение за ползване на голям физкултурен салон“. Това е проектът за ПГИТ „Проф. д-р Асен Златаров“.

По програмата е одобрен максималният размер на финансиране – 2 000 000 лева. Тай като теренът е с голяма денивелация, е необходимо допълнително съфинансиране, което ще се осигури от община Петрич – в размер на 936 000 лева.

Новият физкултурен салон ще разполага с баскетболно игрище, игрище за тенис на корт и волейболно игрище. Предвидена е спортна винилова (PVC) хетерогенна настилка. Ще има скамейки за учениците и два евакуационни изхода. Ще бъдат обособени две съблекални, които ще се оборудват.

Предвиден е кабинет за учители, както и санитарен възел за лица с увреждания. Физкултурният салон ще разполага с инсталация за отопление и инсталация за вентилация.

Другият проект е „Проектиране, строителство и въвеждане в експлоатация/издаване на разрешение за ползване на малък физкултурен салон“ – това е одобреният проект за Средно училище „Васил Левски“, с. Коларово.

По програмата е одобрен максималният размер на финансиране – 1 500 000 лева. Съфинансирането, което ще осигури общината е 384 000 лева.

Предвижда се изграждане на едноетажна сграда с две зони. Първата зона включва зала за спорт с квадратура 585,92 кв. м., предвидена за баскетбол и волейбол. От залата ще има директен изход към двора на училището. Втората зона включва санитарни и хигиенни помещения, съблекални, кабинет и склад за инвентар. Връзката между двете зони ще се осъществява чрез коридор. Ще има също система за отопление и охлаждане.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here