Регистрация на кола до 40 мин. в КАТ Перник: Вече няма да е нужно да вземат отпуск

коли КАТ Перник

Регистрация на автомобили между 20 до 40 минути обещават от КАТ Перник след въвеждането на нова организация на работата на пункта. Шофьорите ще се обслужват на едно гише. Началникът на отдел „Охранителна полиция“ комисар Йордан Дундаков заяви, че вече няма да е нужно хората да си вземат отпуск, за да регистрират колата си.
„Ще се опитаме времето за издаване на нови документи да бъде сведено до 20 мин. А при поставяне на нов регистрационен номер – до 40 мин.“, обещава той. С главен инспектор Симеон Георгиев – началник сектор „Пътна полиция“ и старши инспектор Биляна Славчева – началник група „Регистрация на ППС“, комисар Дундаков презентира новите правила за работа на пункта.
Според новите правила, които влизат в сила от днес, обслужването на шофьорите ще се извършва на едно гише. На него ще се попълват и подават всички формуляри. След това ще се изчаква подготовката на документите спрямо часа на подаването им. В последния етап шофьорите ще трябва само да се подпишат при получаване на талоните и да заплатят услугата на ПОС терминално устройство на място. При преминаването си през пункта за регистрация шофьорите ще бъдат проверявани и за невръчени или неплатени актове и фишове.
Двамата уточниха, че на пункта за регистрация на пътни превозни средства се обслужват по около 40  граждани на ден. Всички служители са преминали нужното обучение и имат нужната подготовка за осъществяване на пълния набор от дейности. В момента се разработва подобна система и при издаването на лични документи в ОДМВР – Перник
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here