Заплатите на кметовете по кюстендилските села тема на днешната сесия! Инж. Атанасов: Необходими са още 200 000 лева за промяната им

Заплатите на кметовете по кюстендилските села тема на днешната сесия! Инж. Атанасов: Необходими още 200 000 лева за промяната им.
Заплатите на кметовете по кюстендилските села тема на днешната сесия! Инж. Атанасов: Необходими още 200 000 лева за промяната им.

Заплатите на кметовете по кюстендилските села тема на днешната сесия! Инж. Атанасов: Необходими са още 200 000 лева за промяната им.

 

„За да бъдат удовлетворени исканията на кметовете, за увеличаване на техните месечни възнаграждения са необходими още 200 000 лева. Кажете ми от къде да ги взема. Имам доброто желание. Имам идея от къде. Работиме по повишаване на събираемостта. Но към днешна дата, ако ми кажете от къде да ги взема, казвайте. Ще направя една аналогия. Сега сте недоволни от заплатите, а къде бяхте, като Ви спряха тока по селата? Бяхте ли недоволни, вашите съселяни бяха ли недоволни? Тук има от всички парламентарно представени групи. Говорете с вашите народни представители да Ви отпуснат 200 хил. лева. И тогава ще стане прекрасно.“ Това заяви в отговор на питания на няколко общински съветници, относно месечните възнаграждения на кметовете на кметства на територията на община Кюстендил и тяхното преизчесляване, кметът инж. Атанасов.

Част от кметовете на селата присъстваха в заседателната залата, докато течаха дебатите и отговора на кмета на община Кюстендил.

Кметът уточни, че е имал среща с кметовете на кметства. В нея са участвали и зам.-кметовете. В рамките на работната среща са разгледани различни варианти за изчисление на месечните заплати и е било решено до 10 дни кметовете на кметства да излязат със свои предложения.

„На срещата присъстваха всички кметове на кметства. Дадохме си срок след 10 дена да излязат с единно решение. Или аз съм тъп или 10 дни не са минали и не мога да смятам. Минали са 4 дни. Въпросът е да се въведе веднъж принцип при определянето на заплатите. Сегашният принцип е следният. Основен процент от заплатата на министъра. Половин процент на всеки 100 жители в населеното място, умножено по класа прослужено време. Това е принципът, който предлагам да се въведе и смятам, че е добър“, каза инж. Атанасов.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here