Станислав Павлов, БСП: Работата на ОбС Дупница е невъзможна, Костадинов трябва да даде оставка

„В настоящата ситуация е невъзможна работата на Общинския съвет.“ Това коментира пред камерата на „4Власт“ бившият лидер на БСП Станислав Павлов.

Първан Дангов и Костадин Костадинов
„Няма да седя до Вас.“, обяви Първан Дангов и напусна залата.

Припомняме, че на сесията днес кметът Първан Дангов напусна с думите: „Не мога да седя до вас!“ Те бяха адресирани към председателя Костадин Костадинов, чието отстраняване от поста беше гласувано днес. Искането не мина и Костадинов беше бетониран на поста.
Павлов обяви, че според него Костадинов трябва да подаде оставка заради създадената обстановка в ОбС. Според съветника от БСП мотивите за това искане са издържани. Запитан дали гласуването е показало, че политическата ситуация в Общинския съвет се е обърнала, Павлов отговори: „Не мисля, че сме загубили мнозинството.“

Милен Попов беше в залата, до него е съветнИкът от СДС Станислав Страшимиров .

Бившият юрист на Общинския съвет и лидер на СДС Милен Попов обаче коментира, че докладната с искането за оставката на Костадинов е несъстоятелна. Подчерта, че не може да се иска оставката в настоящия мандат за заради събития от предходния.


Излизането на кмета блокира разглеждането на всички докладни, внесени от него. След 30 минути почивка и спешен председателски съвет беше взето решението те да бъдат отложени. Разгледа се единствено докладната за разпределение на субсидиите на спортните клубове в общ размер на 130 000 лв. Преди гласуването угасна и токът в залата. Това остави сесията без микрофони, осветление и система за гласуване. Съветниците заподозряха саботаж, след като кметът нито се върна в залата, нито изпрати някой от зам.- кметовете.

 

 




Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here