Скандал в Дупница! Костадин Костадинов остава ОбС шеф, кметът Дангов напусна сесията: Няма да седя до вас

Скандал в Дупница! Костадин Костадинов остава ОбС шеф, кметът Дангов напусна сесията: Няма да седя до вас

Скандал гръмна на сесията в Дупница, която е пред провал. Кметът Първан Дангов напусна залата, обявявайки, че не може да седи редом до председателя Костадин Костадинов, след като той запази поста си. Предложението за оставката му беше отхвърлено с 9 гласа „за“, 12 „против“, от урната бяха извадени и 6 недействителни бюлетини.

Комисия в състав Александър Анин от БСП, Слав Мантарков от ГЕРБ, Светлин Зарев от „Бъдеще за родината“ и Гичка Михайлова от „Глас народен“ преброи гласовете.

„Има не пропаст, а огромна празнина между нас. Бъркате къде приключват вашите правомощия. Бъркате се в политиката на изпълнителната власт, дали сте разбрали резултатите от изборите? Не ме превръщайте във втори Методи Чимев. За схемите с къщата в Бистрица, във ВиК и по всички обекти, където сте работили с ваши фирми или с подставени, това няма да продължи. Аз ще изляза, до вас няма да седя до вас.“, обяви кметът Първан Дангов и напусна.

Костадин Костадинов, вдясно, седна до сред съветниците, докато се вихреше дебатът за оставката му.

Това доведе до безпрецедентното положение да се гласува предложение за прекратяване на сесията. То не беше одобрено. Взе се компромисно решение за 30 минути почивка, за да се проведат разговори с Първан Дангов. Целта е или той да се върне в залата, или да упълномощи някой от зам.- кметовете да го замести, за да продължи заседанието. Беше свикан председателски съвет.

Йонко Гергов ръководи заседанието по точката с оставката на Костадинов. На снимката той показва бюлетината, с която съветниците гласуваха.

Пред камерата на „4Власт“ Костадин Костадинов заяви, че не е участвал в никакви схеми. „Ще настоявам кметът да обясни с повече подробности, за да мога да заведа дело. Наел съм юрист и следя от близо какво се говори за мен, за да си търся правата.“
След гласуването по искането за смяната на председателя съветникът от ГЕРБ Емил Гущеров заяви, че това са сметки без кръчмар.

Първан Дангов чете правилника за работа на ОбС, мотивирайки искането за оставка на Костадинов. Той оправи обвинение, че председателят не изпълнява задълженията си. Цитира, че съветниците нямат служебни карти, а при извънредната сесия, на която беше гласуван бюджетът на общината, са допуснати питания, което противоречи на установения ред. Според Първан Дангов това е било направено с цел да го провокират, сесията да се провали и общината да остане без бюджет.

„Колегите избраха най- малкото зло. Имаме червена диктатура, кметът иска да овладее абсолютно всичко, но не му се получи.“, каза Гущеров.

Съветниците от ГЕРБ дадоха рамо на Костадинов.

Сметките при гласуването на оставката на Костадин Костадинов показват, че в Общинския съвет кметът Първан Дангов може да разчита на подкрепата на своите съпартийци от БСП, на двамата от ПП „Зелените Йонко Гергов и Илиян Миланов, на ПП-ДБ в лицето на Иво Ников и Николай Таков и на Анастасия Давкова от „Народен съюз“. Както вече съобщихме, според Костадин Костадинов целта на днешното гласуване е да се удари с един куршум два заека- да го отстранят от поста и да му прехвърлят вината за тежкото състояние на ВиК. От своя страна кметът Първан Дангов беше категоричен, че председателят се е намесвал безпрецедентно в работата на ВиК, което е довело до разрива в отношенията им. 

„Докладната е абсолютно незаконна. Търси се отговорност за предходния мандат.“, каза председателят, който благодари на съветниците за гласуваното доверие. Той обяви, че веднага се заема за работа във връзка цитираните липси като организация на работата на ОбС като служебни карти, системата за гласуване и т.н. „Ако не изпълня тези задължения, до месец подавам оставка.“, даде заявка той.

Вносител на искането за оставката на Костадинов е Николай Табаков от ПП-ДБ.

 

Скандал в Дупница! Костадин Костадинов остава ОбС шеф, кметът Дангов напусна сесията: Няма да седя до вас

 

 
Вижте видеоканала ни:


2 COMMENTS

  1. Преди две-три седмици го играеха първи другари,сега изведнъж не могат да се гледат.Това скъпи дупничани се казва борба за кокала,или кой колко да лапне.Явно изгладнелия бял ШЕРИФ не иска да дели с пумпала и сега ще си ги мерят.Изхода е дупничани да се организират на един местен референдум и да ги изгонят на едни избори ВСИЧКИ.

  2. Когато двама се карат,най-вероятно нещо не могат да разделят. Какво ли е то ?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here