Короноват Атанас Камбитов за регионален кординатор на ГЕРБ за три области- Благоевград, Перник и Кюстендил

Андрей Новаков и Мария Гошева представиха новата формация.
Андрей Новаков и Мария Гошева представиха новата формация.

Короноват Атанас Камбитов за регионален кординатор на ГЕРБ за три области- Благоевград, Перник и Кюстендил? Изборите за ново ръководство ще се състоят до броени минути. Областният лидер на ГЕРБ в Пиринско Андрей Новаков свиква областен съвет на партията тази вечер. Идеята е всички бивши гербери, отцепили се партията с Цветан Цветанов, да бъдат възстановени. Идеятта на Новаков е предизвикала истинско съживление не само в ГЕРБ, но и в сърцата на стотици десномислещи хора. „Не ни цитирайте за сега, новината е много яка, просто идеална, но нека да се случи, нека да мине гласуването. Всичко е вярно, надяваме се да се върне и да вземе в свои ръце работа в ГЕРБ, едини без други не можем. Събираме се като пръчките на Кубрат. Камбитов- регионален кординатор, Новаков- областен председател. Това е новината!“ – вълнуваха се гербери – изключени и редови.

Както вече писахме, думите на Бойко Борисов са разтупкали не едно сърце“ „Съжалявам, че се разделих с Цветат Цветанов, ако знааех, че ще се прикриват днес толкова много корупционни практики, че той на малкия пръст не може да стъпи на непартньорите ни. Това изречение на Бойко Борисов отприщи серия коментари и слухове, заговори се, че ГЕРБ и Републиканците се обединяват, че Цветанов и Борисов са възстановили отношенията си, а Атанас Каамбитов се връща в ГЕРБ. Читатели ни пишат, че напрежение в Герб, заради бившия кмет Атанас Камбитов се увеличава.

Областния координатор на Герб Андрей Новаков е свикал заседание на областния съвет на партията в област Благоевград.

Потърсихме го за коментар, но той отказа да си вдигне телефона. На заседанието се очаква да бъдат обсъдени предстоящата ротация на правителството или парламентарни и европейски избори 2 в 1.Според дневния ред в който има точка „други“ се очаква да бъде представен като възстановен член на Герб бившия кмет на Благоевград Атанас Камбитов. Според отлично информиран източник, Камбитов трябва да координира три области- Благоевград, Перник и Кюстендил, работата на кметовете на Герб в областта, както и да провери готовността на структурите за евроизборите. На Камбитов също се възлагат и организация на изборите в община Благоевград и надзор на общинските съветници в Общински съвет.

Припомняме, че Камбитов напусна Герб след катастрофалната загуба на кметските избори през 2019 година и обвиненията ,че Герб са го предали и са гласували за Румен Томов.След това Камбитов стана учредител и областен координатор на партията на Цветан Цветанов – “ Републиканци за България „.

„Лошите резултати на новата партия и липсата на политическа перспектива са най-вероятната причина бившия кмет отново да потърси старите си съпартийци . От близо година Камбитов е търсил многократно лидера на Герб Бойко Борисов, за да си посипе главата с пепел и да моли за прошка. И разбира се , благородния Борисов е приел. Засега по наша информация Камбитов е възстановен до евроизборите ,без да се сменят Андрей Новаков и Даниела Савеклиева. От резултатите на партията ще зависи и политическото бъдеще на Камбитов.“ – са коментарите във Фейсбук.

„Връщането на Камбитов обаче е предизвикало напрежение сред структурите на партията в областта. Особено недоволни са герберите от Петрич, Сандански и Банско.Силните фигури там Димитър Бръчков, Стоян Стоев и Стойчо Баненски са убедени, че Камбитов ще се бърка в работата им на местно ниво и това ще доведе до загуба на гласоподаватели. В Благоевград също местните не са очаровани от връщането на бившия кмет предвид щетите, които нанесе на партията и града. От София са натоварили със задачата да представи „новия шеф“ организационния секретар на партията Цветомир Паунов.“ – пишат ни читатели.

 Короноват Атанас Камбитов за регионален кординатор на ГЕРБ за три области- Благоевград, Перник и Кюстендил
Короноват Атанас Камбитов за регионален кординатор на ГЕРБ за три области- Благоевград, Перник и Кюстендил 

Короноват Атанас Камбитов за регионален кординатор на ГЕРБ за три области- Благоевград, Перник и Кюстендил, той отказа да коментира.

 

 

 

 

Бившият кмет на Благоевград Атанас Камбитов тази вечер официално бе обявен отново за член на ГЕРБ, 4 г. след като напусна партията.

На областно събрание бе съобщено решението на Изпълнителната комисия, че той ще е регионален кординатор който ще е връзката на Изпълнителната комисия на партията с региона. – потвърдиха след събранието членове на ГЕРБ.

„Днес бях представен като общински ръководител на Герб Благоевград и Областен кординатор от Административния секретар на ПП Герб, г-н Паунов.

Благодаря за доверието на г-н Борисов и изпълнителната комисия!Благодаря за подкрепата на всички приятели и колеги, които присъстваха!

В годините, заедно с тях, заедно с всички членове и симпатизанти на Герб, постигнахме много успехи и съм сигурен, че и занапред ще бъде така.Очаква ни много работа, но имаме опита, силата и решителността да го постигнем. Заедно ще справим!“ – потвърди малко преди полунощ Атанас Камбитов.

 

 

 

 
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here