С най- тънката оферта дупнишката „Меридиан“ фаворит да влиза да чисти р. Джубрена в Крайници и Червен брег

Снимката е илюстративна

Дупнишката фирма „Меридиан“ с управител Райна Георгиева, майка на зеления съветник Илиян Миланов, е предложила най- изгодната оферта за почистването на река Джубрена. Както съобщихме, общо 12 фирми бяха проявили интерес да изгребат отлаганията и озаптяват растителността в реката срещу сумата до 1 562 602 лв. без ДДС. В крайна сметка, след пресявката са отворени офертите само на три, останалите са отстранени. Това са софийската „Каро Трейдинг“, кюстендилската „Булплан Инвест“ с управител Николай Йосифов и „Меридина“. Поръчката е разделена на две обособени позиции, съответно за почистване на реката в рамките на село Крайници и на Червен брег.
За чистката в Крайници „Меридиан“ предлага да извърши работата за 676 796,02 лв. От „Каро Трейдинг“ искат за работата 704 027,04 лв. без ДДС, а „Булплан инвест“ 705 029,64 лв.
Подобна е картинката и за участъкът в Червен брег. „Меридиан“ изглежда фаворит с  предложение от 823 548, 69 лв. без ДДС. „Каро трейдинг“ са дали оферта за 848 875,54 лв., „Булплан инвест“ за 848 686,99 лв. без ДДС. Все още няма информация за решение на комисията по избор на изпълнител.
Почистването на реката се води аварийна дейност. Поръчката е обявена в условията на осигурена само 50% от необходимата сума. 1060 м от коритото на реката са заложени за почистване в рамките на село Крайници. Предвиденият ресурс за това е до 709 242 лв. без ДДС.
В рамките на село Червен брег ще се работи в обхват от 1700 м по реката. На място е установено влошено общо функционално състояние на коритото на реката. Отчита се, че речното дъно е затлачено с наноси с дебелина от 0,70 м до 2,10 м. Нужният ресурс за почистването е до 853 360 лв. без ДДС.
Сред подалите оферти, но декласирани фирми, са дупнишката „Меганивест- холд“ на Цветан Цветанов, благоевградските „Растер юг“ на Антон Муртов и „Благоустройсвени строежи“ на Константин Обецанов. Също Ерик Камберов от Гоце Делчев с “Юлита 7“, самоковската „Ембилд“ на Елеонора Младенова, “Хидрострой от Перник, „Евросистем“ от Кричим с управител Адем Юсеинов. Останалите са софийските „Надежда Ви Строй“ и обединените в ДЗЗД „Река Джубрена 2024“.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here