178 млади борци се бориха пред погледа на Армен Назарян и Георги Мърков на турнир в Перник

борба Перник

178 млади таланти от 21 клуба от България, Молдова, Сърбия, Румъния и Гърция събра третото издание на турнира „Николай Георгиев – Кимбата“. Надпреварата е за деца, момчета и кадети в класическата борба в Перник.

В зала „Борис Гюдеров“ дойдоха и много шампиони и медалисти от големи първенства. Сред тях Георги Мърков, олимпийски шампион, Армен Назарян, двукратен олимпийски шампион, Явор Янакиев, бронзов олимпийски медалист. В Перник бяха и Стоян Добрев, европейски шампион, сега селекционер на сръбския национален отбор и Владимир Дубов, световен и европейски вицешампион.

Наградата за най-техничен състезател бе присъдена на Велизар Стоянов от Кюстендил, триумфирал в категория до 62 кг. За най-резултатен бе обявен представителят на „Миньор“ Виктор Такев, станал първи при 47-килограмовите. Приз „Николай Георгиев – Кимбата“ пък бе връчен на Калоян Борисов, също от „Миньор“, триумфирал при 45-килограмовите. И тримата си тръгнаха със специални награди.

February 24, 2024, София: Връчване на годишни награди за спортна журналистика „Люпи и Мичмана“ в музея на спорта, Saturday
(Photo by Антон Узунов/Стартфото Anton Uzunov/startphoto.bg 2024)

По време на надпреварата бе проведена и благотворителна кампания за събирането на средства за лечението на сина на Владимир Дубов, който носи неговото име. 9-годишният малчуган страда от детска церебрална парализа и се нуждае спешно от операция.

Снимки: БФ Борба, Start-Photo.bg
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here