Изборът на шеф буни духовете във ВиК София област, кандидатите са четирима  

ВиК София
Служителите на дружеството излязоха на протест през минлата година заради един от кандидатите за шеф.

Изборът на управител на ВиК София област отново създава напрежение сред екипа на водното дружество. Припомняме, че и миналата година по същото време имаше вълнения около това кой ще заеме шефския пост. Сега отново е в ход процедура, вече са ясни участниците в конкурса, които ще бъдат препитани на 8 март. Това са Георги Такев, Росица Итова, Денис Стоянов и Тихомир Ценов. През миналата година имаше протести, служители на ВиК конкретно сочеха, че кандидатът Ценов не отговаря на изискванията в конкурса критерии. За „4Власт“ Ценов коментира тогава, че това не е истина, а се цели атака срещу него. В крайна сметка начело на дружеството остана Иван Иванов, който обаче беше сменен през ноември с решение на ВиК Холдинга. На негово място беше назначена инж. Росица Итова. Тя беше представена като утвърден специалист в сферата, натрупала опит и като главен инженер в дружеството. От ВиК Холдинга обявиха, че нейната задача е да овладее трупането на загуби във ВиК София област, които към ноември бяха 25 млн. лв.
Служители на дружеството, пожелали анонимност, се свързаха с нас, за да изразят своите опасения от опорочаването на настоящия конкурс.
„Имам сериозни опасения, че процедурата ще бъде опорочена и за управител ще бъде назначен негоден за длъжността човек. Надявам се че чрез Вашата трибуна и огласяването на притеснителните обстоятелства ще се повиши общественият интерес по темата и ще се избегне това.“, пише в писмото до реакцията на „4Власт“.
На 22.02.2024г са обявени имената на класираните кандидати за поста. Подателите на сигнала припомнят големия дебат около Тихомир Ценов и пригодността му да заеме важния пост. През миналата година той обяви, че е завършил българо-датски колеж по търговия, експорт и маркетинг в Ботевград и има диплома за магистър “икономист-финансист” от ВТУ  “Св. Св. Кирил и Методи”.
На Итова пък подателите на сигнала гледат като на политическо назначение.
Избраните кандидати трябва да представят концепция за развитие за 3- годишен период. Те ще минат и пред събеседване, избраният шеф ще подпише 3- годишен договор за управление.
Изискванията към кандидатите са да имат висше, инженерно, икономическо или юридическо образование, с образователно – квалификационна степен „магистър“. И да имат 5- годишен професионален опит.
Дружеството обслужва включваща 21 общини в Софийско. Отговаря за мрежата в Божурище, Годеч, Горна Малина, Долна баня, Драгоман, Елин Пелин, Етрополе, Златица, Мирково, Чавдар, Челопеч, Ихтиман, Костенец, Костинброд, Пирдоп, Антон, Копривщица, Правец, Самоков, Своге и Сливница. Тези общини са с общо 270 населени места (17 градове и 253 села). Дружеството обслужва 6 552 км2 площ на територията на София – област, като е изключена територията на община Ботевград.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here