Директорът на Тютюневото в Дупница В. Савова пред кемета Дангов: Не децата тормозеха Ивана, а тя тях! Ходеше разголена! Дангов: Не са се грижели за Ивана!

Дирекгорът на Тютюневото в Дупница В. Савова: Не децата тормозеха Ивана, а тя тях! Ходеше разголена!
Дирекгорът на Тютюневото в Дупница В. Савова/срозовата риза/: Не децата тормозеха Ивана, а тя тях! Ходеше разголена!

Дирекгорът на Тютюневото в Дупница В. Савова пред кмета Дангов: Не децата тормозеха Ивана, а тя тях! Ходеше разголена!

„Никой не се грижи адекватно за деца със специални потребности, това е впечатлението ми.“ – отсече след срещата кметът.

Дирекгорът на Тютюневото в Дупница В. Савова: Не децата тормозеха Ивана, а тя тях! Ходеше разголена!
Дирекгорът на Тютюневото в Дупница В. Савова: Не децата тормозеха Ивана, а тя тях! Ходеше разголена!

Според ръководството на училището, в което учи издирваната 17-годишна Ивана от Дупница, тя е била на дистанционно обучение, после минала на редовно, дори получавала стипендия за отличен успех. Кметът на Дупница Първан Дангов лично се срещна с ръководството на училищено. 

Първо е учила в ОУ „Климент Охридски“, после се прехвърлила в Тютюневото, отначало била кротка, тиха, блага, смирена, но напоследък имала характер, различен от описвания в последните дни, твърдят от ръководството на училището.

„Не децата тормозеха Ивана, а бих казала, че тя, с поведението си, тормозеше тях. Нарушаваше учебния процес. В последно време употребяваше много енергийни напитки, безразборно. Внасяше ги отвън и ние си позволихме, когато я видим, да ѝ ги взимаме от ръцете”, заяви директорът на Професионалната гимназия по хранително-вкусови технологии Виолета Стефанова – Савова пред кмета Първан Дангов.

Започна да ходи по-разголена. Напускаше самоволно часовете, влизаше в тези на други колеги. Това по принцип не го позволяваме. Тогава повиках майката, за да попитам има ли проблем с детето, защото се държи необичайно”, разказа още директорката.

По думите ѝ майката на Ивана отрекла да има промяна. Казала, че дъщеря ѝ вероятно е превъзбудена заради края на първия учебен срок. Савова предложила момичето да остане вкъщи и да посети лекар.

Тя разказа още, че телефоните на учениците в гимназията се събират, докато текат учебните занятия. „Но Ивана, за да може да си тръгне по-рано, си е оставила телефона. Не прави това за първи път, показа проверка в дневника. Разговаряхме с майката, че забелязваме, че поведението ѝ не е нормално. Тя отвърна, че са посетили лекар и момичето пие медикаменти”, обяснява още директорът.

По думите ѝ класният ръководител се бил превърнала в бавачка на Ивана. „Не само тя, а абсолютно всички учители бяхме ангажирани с поведението на момичето. То въобще не е тормозено, напротив – лансирано е от страна на учители и ученици”, завършва Савова.

Спорде кмета на Дупница Първан Дангов момиче е унижавано, като по- странно дете. „Никой не се грижи адекватно за деца със специални потребности, това е впечатлението ми.“ – отсече след срещата кметът.

„Много е важно как ще се формулира и дефинира това „проблемно поведение“. Агресията се превърна в норма в общуването на всички нива и много родители и учители пренебрегват приемането на различните деца като ефект от приобщаващото образование още в началните класове. Те просто забравят, че никой не е застрахован от заболяване или злополука, която би го поставила в положението на детето (човека), което е отхвърлено. Възпитаването на емпатия също е част от функцията за социализиране, която училището трябва да изпълнява.“ – коментира Цветанка Севдина от Дупница.

 

 

Дирекгорът на Тютюневото в Дупница В. Савова: Не децата тормозеха Ивана, а тя тях! Ходеше разголена!

 

 

 

 

 

 

 

 
Вижте видеоканала ни:


2 COMMENTS

  1. Ей тоя Дангов стана и психолог.Не чува какво му се говори ,а това което си е наумил ,това си повтаря.Все за истина от последна инстанция да се изпише.А,че за 100 дни само борчове и харчове,инвестиции нула.

  2. Дангов е най-големия разбирач по всички въпроси. На всяка манджа мерудия. Ама по психичните въпроси определено от първо лице може да говори, там е най-силен.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here