Методи Байкушев: Разполагаме с 50 млн. лв. от МФ! Ново училище и Скаптопара в туристическа дестинация са целите ми до 2027 г.

До 2027 г. Благоевград трябва да има ново училище и да превърне Скаптопара в туристическа дестинация

Кметът на община Благоевград Методи Байкушев представи Програмата за управление в своя мандат днес на пресконференция. Като основен приоритет той изтъкна подобряването на градската среда.

За тази цел Министерството на финансите отпуска 50 милиона лева за проекти – ремонти и изграждане на улици, детски и спортни площадки, паркове.

Ще се кандидатства и по Програмата за развитие на регионите, където могат да се привлекат до 85 милиона лева. Сред най-важните задачи са обновяване на центъра в града, на парк „Ловен дом“, строеж на ново училище, ремонти на училищни дворове, на пътя до Картала, развитие на древното селище Скаптопара.

Градоначалникът говори и за ремонтите на сградите на Междуучилищния център и на читалището. Първият трябва да приключи до края на април, а вторият – до края на март.

Третата тема, която засегна кметът Байкушев, бе за построен незаконно и без никакви книжа и разрешения мост между улица „Перелик“ и булевард „Пейо Яворов“ в квартал „Ален мак“. Сигнал за това е подаден в Общината от Басейнова дирекция и РДНСК. Ще спрем достъпа до това съоръжение, а на по-късен етап ще го премахнем, за да гарантираме здравето и живота на хората. Мостът е направен за по-пряк път до жилищни кооперации, но е тотално незаконен. Законът не позволява и неговото узаконяване, уточни Методи Байкушев.

 

Методи Байкушев: Ново училище и да превърне Скаптопара в туристическа дестинация

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Вижте видеоканала ни:


1 COMMENT

  1. Taka. Причкапов построи ново училище, ама сега е празно. сградата на Х-то ОУ е дом за стари хора. 6-то е пълно наполовина, 9-то има по една непълна паралелка, а той ще строи ново училище. Явно ПМГ и ЕГ ще се делят, ама никое не иска да се премести в периферията на града. И ще строим. а след година-две ще дадем някопя сграда за колеж, университет или цех. Ами това е. Нищо ново.А двадесет години Механото пустееше без някой да се сети за него. После го дариха на ЮЗУ. Сега ще се ручат жабета.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here