Ивайло Константинов: Ученичка от Гимназията е „трибуна“ и „бодигард“ на ПП „Възраждане“ в Дупница, подадох сигнал за още две „възрожденки“ за въвличане на деца в политиката, „свалят“ и директор…!

Ивайло Константинов: Ученичка от Гимназията е трибуна и бодигард
Ивайло Константинов: Ученичка от Гимназията е трибна и бодигард на ПП "Възраждане" в Дупница, подадох сигнал за още две "възрожденки" за въвличане на деца в политиката, за свалят и директор...!

Ивайло Константинов: Ученичка от Гимназията е „трибуна“ и „бодигард“ на ПП „Възраждане“ в Дупница, подадох сигнал за още две „възрожденки“ за въвличане на деца в политиката, „свалят“ и директор….!

 

„Във връзка със стартиралият конкурс за избор на директор в ПГ „Христо Ботев“, въвличането на деца на страната, на който и да било кандидат за директор от активисти на ПП „Възраждане“ в Дупница, е престъпление!  Прочетох, че две активистки Валентина Тодорова от Сапарева баня и Мария Иванова от Дупница са част от организираната петиция. С тях „първа пушка“ е десетокласничката Александрина – момиче, нещо като „трибун“ на ПП „Възраждане“ в гимназията и Дупница през последните две години. Трите движели атаката срещу настоящия директор в полза на друг техен партиен кандидат. Това е престъпление, тези дами трябва да поемат своята отговорност лично, като и отаналите заговорници от петицията. Не е достатъмно ръководството на ПП „Възраждане“ да си измие ръцете с извинението: „те участват в лично качество, а не от името на ПП „Възраждане“, защото обществото познава тези активисти като партиини кадри, партиини функционери, а не в друго тяхно качество. Децата трябва да стоят далеч от избори за директори, учители, за избор на органи на местното самоуправление, но това не въжи за ПП „Възраждане“- ученичка е талисман илил бодигард на партията им. Един от директорите в Държавната агенция за закрила на детето, Теодора Иванова е от Дупница, тя многократно е апелира да съхраним децата, като не ги въвличаме в политическа агитация. Годорих с нея, няма да оставим нещата така, каза лидерът на ГЕРБ Ивайло Константинов.

Той припомни, че закрилата на децата срещу въвличането им в политическа дейност е гарантирано както в редица международни актове, така и в националното ни законодателство. В чл. 11, ал. 1 от Закона за закрила на детето е регламентирано, че всяко дете има право на закрила срещу въвличане в дейности, неблагоприятни за неговото физическо, психическо, нравствено и образователно развитие. Ал. 4 на същия член постановява, че всяко дете има право на закрила срещу въвличане в политически, религиозни и синдикални дейности. Съгласно Конституцията на Република България, политическите цели и политическите дейности са присъщи само на политическите партии, а Закона за политическите партии императивно забранява на същите да създават детско-юношески структури, обединяващи лица под 18-годишна възраст. Тази забрана е въведена именно с цел защита на интересите на децата, коментира Константинов.

Възрожденецът Костадин Костадинов и възрожденката Виктория Тодорова от Сапарева баня не спират да се „зайграват“ с деца, Тодорова призова децата от гимназита за лично мнение по въпроса кой да им стане директор и не спря да лансира своя любимец, в лицето на иначе уважаваният учител Любомир Георгиев за директор. Хората призовават Георгиев да се разграничи от нея и петицията.

„Учудвам се как политически лица се появяват в образователни институции (детски градини и училища) и социални услуги (центрове за подкрепа и настаняване от семеен тип). Само това следва да се тълкува и възприема като агитация, независимо от техните мотиви и намерения. Странно ми е като гледам политици в училище или да се снимат с децата си по време на избори. Какво искат да покажат, какво демонстрират? Само едно- безпомощност. Защо ПП „Възраждане“ си позволява това в Дупница постоянно? Виждам и чувам, че гимназистка е като „бодигард“ на доскорошният кандидат за кмет на Дупница от ПП „Възраждане“- тя събира подписи за него, тя го пази от журналистите, тя атакува, тя е най- актвният говорител на ПП „възраждане“, мисля, че това не е нормално. Говорих с много хора, това е възмутително, а не похвално.“ – коментира Константинов.

 „Оценявайки високо професионализма на българските медии, апелираме и към представителите на средствата за масова информация, за чувствителност и засилено внимание към отразяването на събития, свързани с деца. Практиката от отминалите предизборни кампании показва, че по време на публични събития се използват и разгласяват лични истории и данни на деца чрез показване на техния образ (фото- или видеоизображение), имена или други признаци, по които могат да бъдат идентифицирани, като така се създават предпоставки за нарушаване на личната неприкосновеност на детето. Обръщаме внимание, че в Закона за закрила на детето, ясно е посочено, че сведения и данни за дете не се разгласяват без съгласието на неговите родители или законни представители, както и съгласието на самите деца, ако са навършили 14-годишна възраст, освен в случаите на задължително уведомяване на органите за закрила на детето за дете, което се нуждае от помощ в рискова ситуация. Това се отнася и за децата на обществени и политически фигури, които често са обект на засилен интерес в медиите и социалните мрежи, особено по време на предизборна кампания.“ – категорична е Теодора Иванова.

4ВЛАСТ- Информационна агенция смята, че използването на деца в предизборна кампания и политически цели означава липса на идеи, непрофесионализъм и безпомощност.

 

Ивайло Константинов: Ученичка от Гимназията е трибна и бодигард на ПП „Възраждане“ в Дупница, подадох сигнал за още две „възрожденки“ за въвличане на деца в политиката за сваляне на директор!

Активистка на "Възраждане"
Методи Захаринов, съпругата му Катя захаринова, общинският съветник Виктор Мантарков, депутът Дичо Димчев / опрян на рамото на Захаринов/ и Александрина /клекналата/ , са като „Неразделни Братя“ и представляват партията в Дупница. / Партиен архив от Фейсбук страница на ПП възраждане/
Ивайло Константинов: Ученичка от Гимназията е трибуна и бодигард

 

Политици въвлекоха ученици в битка срещу директор!
Мария Иванова от ПП Възраждане се обяви за активна подкрепа за Любомир Георгиев, обвини директора Гергана миленкова в серия провинения публично.

 

Любомир Георгиев
Любомир Георгиев

 

 

Кристина Борисова: Срещу директорът на ПГ „Христо Ботев“ е подедета гнусна кампания от активисти на ПП „Възраждане“, в подписка са въвлечени и деца!

Гергана Миленкова и Любомир Георгиев

 

 

 

 

 

 

Ивайло Константинов: Ученичка от Гимназията е трибуна и „бодигард“ на ПП „Възраждане“ в Дупница, подадох сигнал за още две „възрожденки“ въвличане на деца в политиката, „свалят“ и директор….!

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here