Велизар Стоянов от клуб “Васил и Георги Илиеви” с приза за най- техничен борец на МТ в Перник

Велизар Стоянов от “Васил и Георги Илиеви” Кюстендил с приза
Велизар Стоянов от “Васил и Георги Илиеви” Кюстендил с приза за най- техничен борец на МТ в Перник. Той тримуфира в категория до 62 кг.

Велизар Стоянов от клуб “Васил и Георги Илиеви” Кюстендил с приза за най- техничен борец на МТ в Перник. Той тримуфира в категория до 62 кг. в 3-то издание на турнира „Николай Георгиев – Кимбата“.

2-ро място в същата категория зае Димитър Помпулуски. Бронзови медали в кат. 30кг. деца Милен Стоилов и кат. 110кг. кадети Антонио Симеонов. На крачка от отличията и 5-то място в кат. 85кг. момчета за Никола Иванов.

За най-резултатен бе обявен представителят на местния клуб „Миньор“ Виктор Такев, станал първи при 47-килограмовите.

Приз „Николай Георгиев – Кимбата“ бе за Калоян Борисов, също от „Миньор“ (Пк), триумфирал при 45-килограмовите. И тримата си тръгнаха със специални награди – ваучер за две нощувки в комплекс „Старосел“.

Схватките в зала „Борис Гюдеров“ изгледаха куп шампиони и медалисти от големи първенства. Сред тях Георги Мърков, олимпийски шампион, Армен Назарян, двукратен олимпийски шампион, Явор Янакиев, бронзов олимпийски медалист, Стоян Добрев, европейски шампион, сега селекционер на сръбския национален отбор, Владимир Дубов, световен и европейски вицешампион. Сред гостите бе също Ангел Ленков, извел Ивет Горанова до първа олимпийска титла в каратето, както и представители на общината и на местното спортно училище.
За всички участници домакините бяха подсигурили награди, а шампионите във всичките 18 категории получиха по чифт кецове за борба (борцовки).

3-то издание на турнира „Николай Георгиев – Кимбата“ е в историята. Участваха 178 млади таланти от 21 клуба от Молдова, Сърбия, Румъния, Гърция и България.

По време на надпреварата имаше и благотворителна кампания за събирането на средства за лечението на сина на Владимир Дубов, който носи неговото име. 9-годишният малчуган страда от детска церебрална парализа и се нуждае спешно от операция.

Велизар Стоянов от “Васил и Георги Илиеви” Кюстендил с приза за най- техничен борец на МТ в Перник. Той тримуфира в категория до 62 кг. в 3-то издание на турнира „Николай Георгиев – Кимбата“.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here