Скандал! Активист на „Възраждане“ в гимназията в Дупница: Подписах се срещу директорката Г. Миленкова! Дупничани: Това е позор!

Активистка на
Методи Захаринов, съпругата му Катя захаринова, общинският съветник Виктор Мантарков, депутът Дичо Димчев / опрян на рамото на Захаринов/ и Александрина /клекналата/ са като "Неразделни Братя" и представляват партията в Дупница. / Партиен архив от Фейсбук страница на ПП възраждане/

Скандал! Активистка на „Възраждане“ от гимназията в Дупница: Подписах се срещу директорката Г. Миленкова! – така се хвалят ученици, това нормално ли е, питат дупничани полицията и прокуратурата.

Читателите ни пишат:

„Активист на „Възраждане“ във фейсбук и от по площада на Дупница се е подписал за сваляне на директорката на гимназията. Защо въвличат децата в политически дейности, това не е от днес? Тя разнася и подписката! Няма да съобщавам името, но те сами се хвалят, това нормално ли е? Размирици в учебно заведение, как е възможно и кой се осмелява на това? Това е позор!“  – пише ни Емилия Иванова.

„Подпис има и на „възрожденката“ Александрина Стоилова, тя обяви, че се е подписала в подписката срещу директорката си. Тя е ученичка на ПГ „Христо Ботев“ в Дупница и заедно с нейни връстници са завихрили подписка за отстраняване на директора на школото.“ – добави Теодора Василева.

„В гимназията тече конкурс за директорския пост, който взриви жестока атака, инспирирана от активисти на „Възраждане“ за отстраняване от конкурса на настоящия директор Гергана Миленкова. Това е недопустимо поведение!“ – пише ни Тодор Василев, Георги Георгиев и други дупничани.

„Оказа, се че Стоилова и Мария Иванова, са активистки на ПП „Възраждане“ и част от групата  „запалили“ войната срещу Миленкова. Стоилова е ученичка в гимназията, тя и Мария Иванова- съпруга на бивш полицай, движат подписката в гимназията по неофициална информация. Стоилова е хипер активна в партията, тя движи дейността наравно с кандидата за кмет и общински съветници в отминалите избори. Това редно ли е?Първа съобщи, че партията сваля политическото доверие от кмета на Дупница Първан Дангов. Тя съобщава винаги всички политически позиции на местната структура. Деца в партия! Къде го има това?“ – пишат читатели на 4ВЛАСТ- Информационна агенция.

Ето какво написа Александрина Стоилова сама до 4ВЛАСТ- Информационна агенция, без да бъде потърсена за коментар тя решава да громи защитниците на настоящия директор Г. Миленкова под всяка статия с активни коментари:
„Не знам коя е въпросната госпожа Кристина Борисова/дамата направи изявление в подкрепа на настоящия директор, вижте ТУК/, но казаното от нея не съответства с истината. Възраждане не е организатор на въпросната подписка. Аз, лично, в качеството си на гражданин, подкрепям г-н Любомир Георгиев за поста на директор на ПГ “Христо Ботев”, но Възраждане- Дупница няма нищо общо с организацията на подписката в негова подкрепа. 

4власт – Информационна агенция към
Александрина Стоилова: Вие ли, госпожице Стоилова организирахте подписката? Вие сте възпитаничка на гимназията и активист №1 във Фейсбук на Възраждане, а също и по площадите, нали? Вие ли водите рекламната кампания за нов директор и някой чрез вас? Защо? Какво против името директорката? Каква функция заемате във Възраждане, имате ли право да водите политическа дейност и агитация в училище от позицията на активист на Възраждане, с което сте известна? Как родителите ви допускат активна политическа роля чрез вас?

Александрина Стоилова към
4власт – Информационна агенция: Не. Нито аз, нито Възраждане е организатор на въпросната подписка.

4власт – Информационна агенция към:
Александрина Стоилова: А вие подписахте ли се?

Отговор:……

4власт – Информационна агенция към Александрина:
Какво се казва в тази подписка, кой я иницира, има ли други гимназисти, освен вас, които да са я подписали?

Отговор:….

Няколко минути по- късно Александрина Стоилова се опита да изтрие интервюто, което сама иницира на страницата ни във Фейсбук. Това стана след като уведомихме членове на ръководството на „Възраждане“, че е пуснат сигнал срещу активистите им в полицията и Агенцията за закрила на детето.

Сигнал до Агенцията за закрила на детето е подаден заради агитация и събиране на подписи сред учениците в подкрепа на Любомир Георгиев. Акцията е във връзка с конкурса за директорския пост в Профилирана гимназия „Христо Ботев“ в Дупница и цели да наклони везните в негова полза.
„Ученици ми сигнализираха, че в училище се прави агитация сред тях за един от кандидатите в конкурса. Това е недопустимо, нарушава Закона за закрила на детето и Закона за предучилищното и училищното образование. Подала съм сигнал до Агенцията за закрила на детето. Обстановката в училище беше спокойна, но след стартирането на подписката вече има напрежение. Учителите са възмутени от случващото се. “

Това заяви за „4Власт“ Гергана Миленкова, която е другият кандидат в конкурса. Тя пое функциите на временно изпълняващ длъжността директор след края на предходната учебна година.
Както вече съобщихме, родители се свързаха с нас, за да съобщят, че са направили петиция и събират подписи в подкрепа на Любомир Георгиев, като настояват той да бъде избран за директор. След публикациите, други родители ни писаха и коментираха, че кусурът на Миленкова е, че държи на дисциплината. „Така става, когато не подкрепяш това учениците да влизат в час облечени като за нощен клуб. Или си против училището да се опушва от цигарен дим и искаш учениците да влизат навреме в час.“, отвърнаха подкрепящите Миленкова.
Флагмен на подписката е Мария Иванова, чието име се свързва с „Възраждане“.
„Смятам, че срещу мен има политическа атака, която саботира училището. Не познавам представителите на тази партия, нямам нищо общо с която и да е партия. Убедена съм, че всеки трябва да си понесе последиците от това, което е излязъл и заявил публично.
Тук няма място за кампании, става въпрос за конкурс. Всеки се явява, показва знания и умения пред комисията. Ще има видеонаблюдение и всичко ще бъде заснето, ще бъде публично. В комисията участват представители на общината, на Училищния съвет, на РУО. Такава атака лично срещу мен от партия не смятам, че е коректна.“, коментира Миленкова.
За отменената родителска среща, която беше насрочена за днес, съобщи: „Имаме отсъстващи класни ръководители, които са в болничен. Това може да се провери лесно и да се установи, че е така. Няма как да правим родителска среща без класните. За да не свикваме на два път родители, просто сменихме датата. Няма нищо друго.“ Организаторите на подписката бяха обявили намерение да събират подписи на въпросната среща между учители и родители.
„Опитвам се да издигна гимназията до нивото, на което беше преди години. Това обаче се оказва дълъг процес. От тази учебна година учениците вече не се събират пред училището, за да пушат. Целият екип следи стриктно за това, а също и да се влиза навреме в часовете. Смятам, че това е наше задължение. Родителите са записали децата си при нас, за да получат добро образование. Това е и нашата цел и задължение. Относно пушенето пред училище съм издала заповед за забрана. Тя е във връзка със закона, който изрично изключва това да се случва. За спазването на забраната следи РЗИ.“, обясни още директорът.
Във връзка с казуса от „Възраждане“ Дупница изпратиха официална позиция, като съобщиха, че нямат нищо общо с подписката. Подчертават, че, ако техни симпатизанти участват в инициативата, то е изцяло в тяхно лично качество, а не като представители на партията. Ето позицията им:
„Поради носещи се слухове и градски легенди, че Възраждане-Дупница е организатор на подписката в подкрепа на г-н Любомир Георгиев в надпреварата за поста на директор в дупнишката гимназия ПГ “Христо Ботев”, ние от местната структура сме длъжни да заявим, че нямаме нищо общо с организацията на въпросната подписка и не участваме в събирането на подписи в подкрепа на когото и да е от кандидатите за директори на което и да е учебно заведение на територията на общината.
Инициативата е на жители на община Дупница и родители на ученици във въпросната гимназия.
Също така, изрично подчертаваме, че бивши членове на структурата на Възраждане-Дупница, нямат никакво право да използват името на организацията в подобни дейности.
Ние от местната организация на Възраждане не само, че не сме е организатори на въпросната подписка, но и в никакъв случай не желаем да се намесваме в живота и дейността на което и да е учебно заведение.“

Скандал! Активистка на „Възраждане“ от гимназията в Дупница: Подписах се срещу директорката Г. Миленкова!

Кристина Борисова: Срещу директора на ПГ „Христо Ботев“ е подета гнусна кампания от активисти на „Възраждане“, в подписка са въвлечени и деца!

Мария Иванова: „Възраждане“ е на балотаж с ГЕРБ за кметския пост в Дупница

 

Мария Иванова: „Възраждане“ е на балотаж с ГЕРБ за кметския пост в Дупница

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Вижте видеоканала ни:


5 COMMENTS

  1. И в този случай г-жа Миленкова показа колко “обича”децата. Защо беше нужно да намесва една ученичка и цяла политическа партия,за да натрупа дивиденти за себе си,след като е очевидно,че те нямат нищо общо.

  2. Тази Александрина е предлагана за изключване за хулиганско поведение и е очевадно с психически проблеми искат да превърнат Гимназията в хулиганско сборище! Има си конкурс нека физкултурника покаже качества там , не с нагласени подписки от хулигани!

  3. Няма що и учителите като директора! Не можете да приемете общественото мнение и превръщате едно дете в жертвено агне на страха и параноята ви. Много ниско слизате вече! Нали директорката е в отпуск,за да се подготвя,от какво повече се страхувате?

  4. Големия скандал си идва от училището. Ако пък тази директорката как беше „строга, справедлива и „умна“ се изложи на изпита коя ли агенция ше викне, милата. .. Тя с комшиите неможе да се оправи, училище тръгнала

  5. Тая Алекс исках да я пляскам по дупето и да я яздя като други съученички ама се оказа че си пада по жени гнусна работа ..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here