Младен Маринов: Достойното заплащане и условия на труд за всички български полицаи и пожарникари е гарантирано от ГЕРБ!

Младен Маринов
Младен Маринов

Младен Маринов: Достойното заплащане и условия на труд за всички български полицаи и пожарникари е гарантирано от ГЕРБ!

„С голямо мнозинство приехме окончателно промените в Закона за МВР, които гарантират достойното заплащане и условия на труд за всички български полицаи и пожарникари.

Тези, които с опасната си работа всеки ден правят по-сигурен и безопасен живота на българските граждани, също заслужават по-голяма сигурност за техните семейства, за децата и близките им.

По предложение на ГЕРБ заплатите на служителите на МВР повече няма да зависят от конюнктурните прищевки на политици, които виждат в тяхно лице само “врагове на демокрацията”.
Това обяви депутатът от Младен Маринов, областен лидер на ГЕРБ София – Област и добави: „Полицейските възнаграждения вече са обвързани (със съответен коефициент) с ръста на средната работна заплата в страната – такъв, какъвто го отчита националната статистика. И така, както по сходен начин ГЕРБ успя да поправи преди години несправедливостта при заплащането на всеотдайния труд на нашите учители. Според приетия механизъм за определяне на заплатите, най-ниското възнаграждение за длъжност на лицата, работещи по трудово правоотношение, не може да е по-малко от средната работна заплата за второто тримесечие на предходната година.
 Като политически и професионален ръководител на МВР винаги съм отстоявал позицията, че в редовете на полицията и пожарната трябва да привличаме на работа „цвета на нацията“ или най-добре образованите и подготвени млади хора в страната. Правилна стъпка в тази посока е промяната, с която изравняваме статута и стипендиите на учещите в Академията на МВР с тези на техните колеги от Военна академия. А стипендиите са обвързани с ръста на заплатите на действащите служители.
 Приехме и едно искане на синдикатите в пожарната, които отдавна настояват да могат да работят в екипи по трима, а не само по двама, както беше досега.
И не на последно място – приехме исканията на полицейските синдикати, с които се преодоляват някои от ограниченията в синдикалната дейност на национално ниво, като участието в Националния съвет за тристранно сътрудничество, например.

За да гарантираме социалната сигурност за българските полицаи и пожарникари, в пленарната зала се събра внушително мнозинство. За съжаление и за наша неприятна изненада, в това мнозинство на попаднаха народните представители от групата на не-коалиционните ни партньори от ПП-ДБ. Те предпочетоха да гласуват против (при това единодушно) срещу социалните придобивки за тези, които понякога с цената на собствения си живот, гарантират живота и имуществото на българските граждани. Някои лица от ПП-ДБ дори си позволиха брутални обиди от най-високата трибуна в държавата – тази в пленарната зала на парламента, срещу нашите полицаи и пожарникари. По най-арогантен и безпардонен начин тези достойни служители и пазители на държавността бяха обявени за „пясък в пустинята, върху който никога нищо не никне“. Сравнение, което може да бъде определено единствено като срам и безобразие.“

 

 

Младен Маринов: Достойното заплащане и условия на труд за всички български полицаи и пожарникари е гарантирано от ГЕРБ!

 
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here