Подписката в подкрепа на Л. Георгиев за директор на Гимназията отиде в Агенция за закрила на детето, Г. Миленкова: Има атака срещу мен!

Гергана Миленкова и Любомир Георгиев

Подписката в подкрепа на Л. Георгиев за директор на Гимназията отиде в Агенция за закрила на детето, Гергана Миленкова: Има атака срещу мен!

Сигнал до Агенцията за закрила на детето е подаден заради агитация и събиране на подписи сред учениците в подкрепа на Любомир Георгиев. Акцията е във връзка с конкурса за директорския пост в Профилирана гимназия „Христо Ботев“ в Дупница и цели да наклони везните в негова полза.
„Ученици ми сигнализираха, че в училище се прави агитация сред тях за един от кандидатите в конкурса. Това е недопустимо, нарушава Закона за закрила на детето и Закона за предучилищното и училищното образование. Подала съм сигнал до Агенцията за закрила на детето. Обстановката в училище беше спокойна, но след стартирането на подписката вече има напрежение. Учителите са възмутени от случващото се. “ Това заяви за „4Власт“ Гергана Миленкова, която е другият кандидат в конкурса. Тя пое функциите на временно изпълняващ длъжността директор след края на предходната учебна година.
Както вече съобщихме, родители се свързаха с нас, за да съобщят, че са направили петиция и събират подписи в подкрепа на Любомир Георгиев, като настояват той да бъде избран за директор. След публикациите, други родители ни писаха и коментираха, че кусурът на Миленкова е, че държи на дисциплината. „Така става, когато не подкрепяш това учениците да влизат в час облечени като за нощен клуб. Или си против училището да се опушва от цигарен дим и искаш учениците да влизат навреме в час.“, отвърнаха подкрепящите Миленкова.
Флагмен на подписката е Мария Иванова, чието име се свързва с „Възраждане“.
„Смятам, че срещу мен има политическа атака, която саботира училището. Не познавам представителите на тази партия, нямам нищо общо с която и да е партия. Убедена съм, че всеки трябва да си понесе последиците от това, което е излязъл и заявил публично.
Тук няма място за кампании, става въпрос за конкурс. Всеки се явява, показва знания и умения пред комисията. Ще има видеонаблюдение и всичко ще бъде заснето, ще бъде публично. В комисията участват представители на общината, на Училищния съвет, на РУО. Такава атака лично срещу мен от партия не смятам, че е коректна.“, коментира Гергана Миленкова.
За отменената родителска среща, която беше насрочена за днес, съобщи: „Имаме отсъстващи класни ръководители, които са в болничен. Това може да се провери лесно и да се установи, че е така. Няма как да правим родителска среща без класните. За да не свикваме на два път родители, просто сменихме датата. Няма нищо друго.“ Организаторите на подписката бяха обявили намерение да събират подписи на въпросната среща между учители и родители.
„Опитвам се да издигна гимназията до нивото, на което беше преди години. Това обаче се оказва дълъг процес. От тази учебна година учениците вече не се събират пред училището, за да пушат. Целият екип следи стриктно за това, а също и да се влиза навреме в часовете. Смятам, че това е наше задължение. Родителите са записали децата си при нас, за да получат добро образование. Това е и нашата цел и задължение. Относно пушенето пред училище съм издала заповед за забрана. Тя е във връзка със закона, който изрично изключва това да се случва. За спазването на забраната следи РЗИ.“, обясни още директорът.
Във връзка с казуса от „Възраждане“ Дупница изпратиха официална позиция, като съобщиха, че нямат нищо общо с подписката. Подчертават, че, ако техни симпатизанти участват в инициативата, то е изцяло в тяхно лично качество, а не като представители на партията. Ето позицията им:
„Поради носещи се слухове и градски легенди, че Възраждане-Дупница е организатор на подписката в подкрепа на г-н Любомир Георгиев в надпреварата за поста на директор в дупнишката гимназия ПГ “Христо Ботев”, ние от местната структура сме длъжни да заявим, че нямаме нищо общо с организацията на въпросната подписка и не участваме в събирането на подписи в подкрепа на когото и да е от кандидатите за директори на което и да е учебно заведение на територията на общината.
Инициативата е на жители на община Дупница и родители на ученици във въпросната гимназия.
Също така, изрично подчертаваме, че бивши членове на структурата на Възраждане-Дупница, нямат никакво право да използват името на организацията в подобни дейности.
Ние от местната организация на Възраждане не само, че не сме е организатори на въпросната подписка, но и в никакъв случай не желаем да се намесваме в живота и дейността на което и да е учебно заведение.“

Говорителката на „Възраждане“ във фейсбук и по площада на Дупница Александрина Стоилова, която е възпитаничка на гимназията, обяви, че се е подписала в подписката срещу директорката си. Същата съобщи, че партията сваля политическото доверие от кмета на Дупница първан Дангов и всички останали политически позиции на местната структура. Ето какво написа тя до 4ВЛАСТ- Информационна агенция.
„Не знам коя е въпросната госпожа Кристина Борисова/дамата направи изявление в подкрепа на настоящия директор, вижте ТУК/, но казаното от нея не съответства с истината. Възраждане не е организатор на въпросната подписка. Аз лично в качеството си на гражданин подкрепям г-н Любомир Георгиев за поста на директор на ПГ “Христо Ботев”, но Възраждане-Дупница няма нищо общо с организацията на подписката в негова подкрепа. 

4власт – Информационна агенция към
Александрина Стоилова: Вие ли, госпожице Стоилова организирахте подписката? Вие сте възпитаничка на гимназията и активист №1 във Фейсбук на Възраждане, а също и по площадите, нали? Вие ли водите рекламната кампания за нов директор? Защо? Какво против имете директорката? Какъв пост заемате във Възраждане, имате ли право да водите политическа дейност и агитация в училище от позицията на активист на Възраждане, с което сте известна?

Александрина Стоилова към
4власт – Информационна агенция: Не. Нито аз, нито Възраждане е организатор на въпросната подписка.

4власт – Информационна агенция към:
Александрина Стоилова: А вие подписахте ли се?

Отговор:……

4власт – Информационна агенция към Александрина:
Какво се казва в тази подписка, кой я иницира, има ли други гимназисти, осве вас, които да са я подписали?

Отговор:….

Няколко минути по- късно Александрина Стоилова се опита да изтрие интервюто.

 

Мария Иванова: „Възраждане“ е на балотаж с ГЕРБ за кметския пост в Дупница

 

Мария Иванова: „Възраждане“ е на балотаж с ГЕРБ за кметския пост в Дупница

 

 

 

Подписката в подкрепа на Л. Георгиев за директор на Гимназията отиде в Агенция за закрила на детето, Гергана Миленкова: Има атака срещу мен!

 

 

 
Вижте видеоканала ни:


4 COMMENTS

 1. След като се създаде толкова напрежение,е време да оставим кандидатите на спокойствие да се подготвят,за да се избере по-достойният. Само не мога да разбера от какво се оплаква въпросната госпожа. Ако се прочетат внимателно всички коментари,става очевидно,че нейните поддръжници доста грубо и арогантно нападат отсрещната страна и то, скрити зад фейк профили и измислени имена. Като е толкова подходяща и кадърна защо е толкова уплашена и се чуди с какви средства да напада,в крайна сметка никъде в петицията не се казва нищо лошо за нея,нито се коментира политика,нито са използвани жлъчни и злобни нападки, нещо което се случва срещу другия кандидат.Дори и по поддръжниците си проличава кой е по-интелигентният и възпитан. Хайде всички “специалисти” да замълчим и изчакаме търпеливо, вече става досадна всичката тази истерия!

 2. То тая съмровъзгласила се, защото не е спечелила конкурс директорка от коя партия се плаши ? Тя да си оправи речника, поведението и да не се плаши и да се яви достойно на конкурс.

 3. Миленкова забрави, че по време на протеста срещу Фалина, организиран от нея, Бучова и ИСИЕ, бяха организирали и родители и деца. Каквото повикало, такова намерило! Децата не пушат пред гимназията, а по страничните улички. Искала да върне старата слава на училището, ха, ха, ха. Заради тях напуснаха най-добрите учителки. Сринаха авторитета на гимназията самите те и стига с това хленчене! Е, някои хора умират да са директорки! А ако искат да вдигнат нивото, да се откажат от 1 паралелка. Градът е малък и местата се запълват с ученици със слаб успех, на които мястото им е в техникумите.

 4. Явно тази госпожа Директорка наистина е уплашена за временния си поста. Това още веднъж показва че Георгиев я превъзхожда.
  Към родителите , които приветствате госпожата , и си мислите че била много строга… въвела ред.. Защо мислите, че в гимназията в момента има дисциплина и това е точно нейна заслуга – нищо подобно
  Моля само се вгледайте в двете личности
  Страх за кокалчето , зов за помощ прозират в госпожата . Търсене на начин да дискредитираш опонента .
  Срещу уравновесеност, харизма, лидерство в Георгиев

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here