Четиринайсет са претендентките за „Девойка Кюстендилска пролет“ 2024 /СНИМКИ/

Четиринайсет са претендентките за
Четиринайсет са претендентките за "Девойка Кюстендилска пролет" 2024г

Четиринайсет са претендентките за „Девойка Кюстендилска пролет“ 2024г

С тях идва пролетта, младостта и новата надежда в града под Хисарлъка!

Настъпването на пролетта, младостта, пробуждането на природата и надеждата – светът винаги е красив, когато се пробужда за нов живот. Но никъде не е така красив, нежен и пъстър както в Кюстендил.

Традицията по тържествено посрещане на пролетта в града датира от древни времена, а през 1966 г. е поставено началото за избора на Девойка „Кюстендилска пролет“, символизираща нежната стъпка, с която идва пролетта, младостта и новата надежда.

И тази година, за 57-ми пореден път, традицията ще оживее и на 16 март 2024 г. в Кюстендил ще бъде избрана новата Девойка „Кюстендилска пролет“. Община Кюстендил обещава богата празнична програма, наситена с много емоции и вълнуващи преживявания, в седмицата от 16 до 23 март.

След пресявка до конкурсната част са допуснати 14 момичета. Ето ги и тях:

Мая Дюлгерска

№1 Мая Дюлгерска е на 17 години и е възпитаничка на ЕГ „Д-р Петър Берон”. Определя себе си като чувствителна, любвеобилна и нежна. Обича близките си и мечтае един ден да създаде щастливо семейство и дом пълен с любов.

Рая Йорданова

№2 Рая Йорданова е на 16 години и е възпитаничка на Езикова гимназия „Д-р Петър Берон“. Описва себе си като мила, артистична и емоционална личност. Обича семейството, приятелите си и музиката. Мечтае да се занимава с народна музика и да обиколи света.

Александра Разсолкова

№3 Александра Разсолкова е на 17 години и е възпитаничка на ПГИМ „Йордан Захариев“. Определя себе си като позитивна, грижовна и емоционална. Обича семейството и приятелите си и времето прекарано с тях и мечтае да създаде свое щастливо и сплотено семейство.

Диана Борисова

№4 Диана Борисова е на 17 години и е възпитаничка на ПГИМ „Йордан Захариев“. Определя себе си като лъчезарна, упорита и емоционална. Обича разходките в природата с любимите си хора, както и да спортува. Мечтае да следва Право, за да помага на хората, когато завърши.

Ванеса Гергова

№5 Ванеса Гергова е на 16 години и е възпитаничка на ПГИМ „Йордан Захариев“. Определя себе си като чувствителна, искрена и уверена. Обича спорта. Мечтае за кариера като спортен педагог, както и да създаде здраво и щастливо семейство.

Станимира Котева

№6 Станимира Котева е на 17 години и е възпитаничка на ПГИМ „Йордан Захариев“. Определя себе си като отговорна, целеустремена и състрадателна. Обича семейството си и мечтае за свят без омраза, войни и болести.

Ванеса Фудулска

№7 Ванеса Фудулска е на 17 години и е възпитаничка на ПМГ „Проф. Емануил Иванов“. Описва себе си като упорита, целеустремена и мечтател. Обича историята и дебатите, да пътува и да участва в проекти на европейската програма „Еразъм“. Мечтае един ден да бъде президент и да направи България едно по-добро място за живот.

Борислава Коларска

№8 Борислава Коларска е на 17 години и е възпитаничка на ПМГ „Проф. Емануил Иванов”. Определя себе си като лъчезарна, чувствителна и учтива. Обича семейството, приятелите си и животните. Мечтае за успешна кариера като ветеринар – както и да отвори собствена клиника и да основе дом за бездомни животни.

Ивайла Тончева

№9 Ивайла Тончева е на 16 години и е възпитаничка на Езикова гимназия „Д-р Петър Берон“. Определя себе си като амбициозна, обичлива и всеотдайна. Обича семейството си и мечтае за кариера на адвокат.

Нилана Колевска

№10 Нилана Колевска е на 16 години и е възпитаничка на ПМГ „Проф. Емануил Иванов”. Определя себе си като всеотдайна, борбена и амбициозна. Обича да обича. Мечтае за щастливо и здраво семейство, с което да обиколят света.

Леа Йорданова

№11 Леа Йорданова е на 17 години и е възпитаничка на ПМГ,,Проф. Емануил Иванов”. Описва себе си като добра, обичаща и емоционална личност. Обича да пътува и мечтае светът да бъде едно мирно място.

Виктория Петрова

№12 Виктория Петрова е на 19 години и изучава Медицина в Медицински университет – София. Определя себе си като чаровна, целеустремена и комуникативна. Обича хората до себе си и мечтае за успешна кариера и голямо сплотено семейство.

Петя Домозетова

№13 Петя Домозетова е на 18 години и е възпитаничка на ЕГ „Д-р Петър Берон”. Описва себе си като лъчезарна, позитивна и целеустремена. Обича да спортува, както и да кара хората да се чувстват щастливи. Мечтае за кариера на журналист, за да има възможност чрез работата си да помага на хората в трудност.

Милана Станкова

№14 Милана Станкова е на 17 години и е възпитаничка на ПМГ „Проф. Емануил Иванов“. Описва себе си като креативна, любознателна и добронамерена. Обича да чете книги и да рисува. Мечтае да стане успешен интериорен дизайнер.

Четиринайсет са претендентките за „Девойка Кюстендилска пролет“ 2024г

С тях идва пролетта, младостта и новата надежда в града под Хисарлъка!
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here