С фолклор и традиционни гозби захраниха призьорите от Световната купа по ски в Банско

банско

 В истински празник се превърна награждаването на победителите в гигантския слалом от състезанията за Световната купа по ски в Банско.
Преди награждаването на най-добрите петима скиори в първия ден на състезанието, публика и състезатели опитаха гозбите на Задругата на банските механджии „Уникално Банско“. Настроението беше отлично в компанията на самодейците от читалище „Никола Вапцаров-1894“, които  показаха красотата на банските песни и хора́.
Призовете на победителите връчиха министърът на спорта – Димитър Илиев, на туризма – Зарица Динкова, кметът Стойчо Баненски и вицепрезидентът на БФС Георги Бобев.  На почетната стълбичка се качиха Марко Одермат /Швейцария/, Александър Стийн Олсен /Норвегия/, Мануел Фелер /Австрия/, Стефан Бренщайнер /Австрия и Жан Кранец /Словения/.
Гиздави бански моми и невести, облечени с автентични носии, асистираха при атрактивното теглене на състезателните номера за слалома във втория състезателен ден.
На сцената на площада се изявиха Дара Екимова и Михаела Маринова зарадваха многобройната публика на площада с най-известните си песни.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here