Кметът Ангел Джоргов окичи с медали БК „Рилски спортист“, връчи купата на „Берое“

БК

Кметът инж. Ангел Джоргов бе част от публиката на финалната среща за Купа на България по баскетбол БК „Рилски спортист” и „Берое”.

Кметът Ангел Джоргов окичи с медали БК „Рилски спортист“, връчи купата на „Берое“

Момичетата на самоковския тим показаха силен дух и с много добра игра вдигнаха трофея. Купата на България връчи инж. Петър Георгиев на капитана на самоковския тим Вероника Джикова. Кметът окичи със златните медали нашите момичета и даде купата на класиралия се на второ място тим „Берое”.

 БК "Рилски спортист"
БК „Рилски спортист“
Кметът Ангел Джоргов окичи с медали БК „Рилски спортист“, връчи купата на „Берое“

Женският тим на Рилски спортист спечели тазгодишната надпревара за ценния трофей, като победи досегашния му носител Берое с 62- 56.
Двата отбора изиграха страхотен финален сблъсък, като Берое поведе в първата четвърт с 21- 15.
През вторите десет минути баскетболистките на Меги Маринкова започнаха да играят много добре в защита и позволиха на госенките да отбележат едва 6 точки, като почивката дойде при 27- 37 в полза на Рилски.
След подновяването на играта момичетата ни запазиха инерцията от втората част и продължиха да са по- добрият отбор, катодори успяха да увеличат преднината си до 14 точки преди последната част.
В нея баскетболистките от Стара Загора напртавиха всичко по силите си, за да се върнат в срещата и успяха да намалят изоставането си до само 5 точки 5 минути преди края на срещата.
Това обаче бе максимума, който успяха да постигнат, защото момичетата ни изиграха финалните минути на мача изключително умно и заслужено спечелиха Купата на България.
Деница Манолова и Тия Чеймбърс бяха най- резултатни в мача за нашите, като Деница приключи с 13 точки и 7 борби, а американката остана с 11 точки и също 7 борби.
За Берое над всички беше Жаклин Златанова с 15 точки.

 

 

 
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here