Самоковецът Тодор Джиков: Картофопроизводителите замразяваме членството си в Аграрната камера, не участваме в уговорени мачове

Тодор Джиков
Тодор Джиков

„Замразяваме членството си в Българската аграрна камара.“ Това заяви самоковецът Тодор Джиков, който е част от Националната асоциация на картофопроизводителите.

Джиков подчерта, че това е израз на несъгласието им решението за подписване на меморандум между правителството и Българската аграрна камара.

„Националната асоциация на картофопроизводителите никога не е участвала и няма да участва в уговорени мачове. Смятаме че Аграрната камара не представлява и не защитава към момента интересите на всички български земеделци. Продължаваме ефективни стачни действия и настояваме за национално отговорна политика за целия сектор „Земеделие“.“, коментира Тодор Джиков и изреди исканията им. Те настояват правителството да предприеме действия за преразглеждане на „Зелената сделка“ в Европейската комисия.
Да бъде спрян вносът на земеделски продукти от трети държави, вкл. от Украйна. Подчертава, че те не са произведени според европейските стандарти. Ако не бъде спрян вносът, то да бъдат въведени еко-такси за тези стоки.
Искат още .допълнителни компенсации за земеделските производители от планинските и полупланинските региони.
По повод подписаното споразумение Тодор Джиков отправи въпрос към Българска аграрна камара: „Съгласни ли сте за цялата 2024г. да получим половината от това, което получихме през 2023г. защото така е разписано споразумението?“
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here