1 100 кукери пратиха полицай на ОбС шефът на Дупница К. Костадинов в Джерман, теслосаха го за БВМ- то му със затъмнени стъкла за 100 бона!

Костадин Костадинов
1 100 кукери пратиха полицай на ОбС шефът на Дупница К. Костадинов в Джерман, теслоса го за БВМ- то му със затъмнени стъкла за 100 бона!

Над 1 100 кукери успяха да прогонят тежката политическа депресия на председателят на Общински съвет – Дупница Костадин Костадинов. Пратиха му полицай от фестивала в Джерман да го теслоса с „морална глоба“. Костадинов пристигна с най- новото си БМВ за над 100 бона и всички ахнаха като видяха, че местният депутат го юрка със черни стъкла, забранени от закона, а редовите полицай се правят на слепи. Костадинов важно се усмихна, след като „отърва кожата си“ и от мечката на фестивала, тръгнала да се бори с него на стадион „Ботев“ в селото. Спряганият за наследник на неговия пост, съветничката от Народен съюз Ася Давкова бе „двигателят“ на първото издание на Фестивала на маскарадните игри “На Сурва в Джерман”. Пред тъжните очи на ОбС шефът играха, скачаха и пяха 14 групи. Над 1 000 кукери, сурвакари, бабугери и джамалари от Югозапада – Перник, Брезник, Благоевград, Земен, Радомир и др. Те гониха зимата от сърцата на любителите на веселбата. Зрители препълниха стадион “Ботев” и аплодираха бурно изпълнението на мечката и Костадин Костадинов.

„Голямо БРАВО за организаторите – читалището в село Джерман, кметството село Джерман, община Дупница, граждани, спонсори. Участвал съм в организацията на подобни мероприятия и зная колко усилия, колко труд, колко воля е необходимо да се прояви! Затова ще спомена по име Asq Davkova , основният мотор на фестивала, председател на читалището е селото. Браво, Ася, една мечта осъществена!“ – отрони Костнадин Костадинов по адрес на съперницата му Ася Давкова, която се готви да седне в стола му до дни.

Ася Давкова, К. Костадинов и Валентина Караганова

„За сега нямам официално предложение!“ – каза Ася Давкова за 4ВЛАСТ- Информационна агенция. До Костадинов бяха седнали съветниците от ДПС Шери Златарска и Георги Рангелов. Инициативита за рокадата в ОбС поде Георги Рангелов, той пръв поиска оставката на Костадинов и получи „червен картон“. Костадинов го изгони гневно от залата на общинския съвет. Днес двамата се „гледаха грозно“. Мечката на фестивала настървено се нахвърли към Костадинов, с намерение да го бори. Но Костадинов предвидливо си беше „платил“ на бодигард – местен кукер, който му „спаси кожата“, като се пребори с мечката вместо да се търкаля Костадинов. „Костадинов е живата политическа мечка в Дупница, жива мечка кожата си не дава! Но ще му я вземем! Видяхте ли с каква джипка дофтаса, БМВ за над 100 бона, със затъмнени стъкла, я пратете нашия полицай да го глоби!“ – бяха коментарите на джерманци, които „стискат палци“ за политическата кариера на Анастасия Давкова.

1 100 кукери пратиха полицай на ОбС шефът на Дупница К. Костадинов в Джерман, теслоса го за БВМ- то му със затъмнени стъкла за 100 бона!
1 100 кукери пратиха полицай на ОбС шефът на Дупница К. Костадинов в Джерман, теслоса го за БВМ- то му със затъмнени стъкла за 100 бона!

„На стадиона излязоха над 300 местни жители, облечени в народни носии, в автентични сурвакарски костюми и с атрактивни кукерски маски, носещи знамената на България и на Европейския съюз.“ – разказа Ася Давкова.

„Селото се гордее с над 60-годишна традиция в сурвакарските ритуали.“ – добави зам.- кметът Валентина Караганова. Дефилетата на участниците продължават до късно следобед, има класиране и жури с председател етнолога Цветана Манова от Историческия музей в Перник.

Зрители препълниха стадион “Ботев” и аплодираха бурно изпълненията им. Тук беше кметът на село Баланово Явор Митов и съпругата му, те се забавляваха заедно с приятели.

Фестивалът беше тържествено открит с националния химн, изпълнения на гайдари и на фолклорната група към читалище “Пробуда”.

 

 

1 100 кукери прогониха политическата депресия от ОбС шефът на Дупница К. Костадинов в Джерман, той към спряганата за поста му: Ася Давкова е моторът на фестивала!  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here