Покана за 297 600 лв. прати община Благоевград до Д4 за ремонт на покрива на МУЦ-а

МУЦ Благоевград
МУЦ Благоевград

Официална покана за извършване на ремонт на покрива на Междуучилищния център по трудово обучение са пратели от община Благоевград до софийската фирма „Д4 Къмпани“. Както е известно, дружеството спечели поръчката за ремонта на сградата, която се обновява по спечелени от общината проект. Както е известно, миналата седмица гръмна скандал, след като се оказа, че, без да е проведена обществена поръчка, е стартирал и ремонт на покрива на МУЦ-а.

Кметът Методи Байкушев обяви, че обновяването на покрива било наложително. Проектът включвал монтирането на слънчеви панели, а това не можело да стане на прогнилия и пропаднал покрив на МУЦ-а. Дейността била възложена на вече избраната фирма, за да се застраши проекта, тъй като крайният срок бил април 2024 г.

Въпреки това, днес от общината са обявили обществена поръчка. Тя е за неотложен ремонт. Действа се по бързата процедура с директна покана. Тя е отправена именно към все същата фирма „Д4 Къмпани“ с управител Добрин Цанов. Финансовите параметри са 248 000 лв. без ДДС и 297 600 с ДДС, а поставеният срок за отговор е до полунощ в понеделник. За момента дружеството има договор за ремонта на МУЗ-а на стойност  1 085 975 лв. без ДДС.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here