Копи- пейст одитен доклад за 5136  лв. все пак ще има ВиК -Дупница, без нови мераклии за проверката

vasil milushev
Управителят на Вик Васил Милушев.

Опитът да се избере различна от дежурната фирма, която извършва традиционния одитен доклад за финансовото състояние на ВиК Дупница, завърши с фиаско.
На сесия в края на януари местният парламент трябваше да утвърди избраното дружество, което да се заеме със задачата. Съветници възроптаха, че от години дейността се поверява на една и съща фирма. Николай Табаков коментира от микрофона, че одитните доклади всяка година са копи- пейст. Само в последния било записано, че дружеството срещало сериозни трудности с плащането на задълженията си. Така се взе решение точката да се отложи, да се стартира нова процедура по събиране на оферти в опит да се намери различен участник.

каса тип чантичка
Кметът Първан Дангов: Във ВиК Дупница е действала схема и каса тип чантичка на ексуправителя Красимира Иванова

Е, резултатът е абсолютно същият. Кандидатствали са отново същите три фирми както досега. Те са предложили и абсолютно същите суми. Така за сесията на 15 февруари предложението на председателя на Общинския съвет Костадин Костадинов е работата да се възложи отново на „Кей Би“ ЕООД. Те са предложили най- ниската цена от 4 280 лв. без ДДС или 5136 лв. с ДДС. „Одит финанс 2000“ ЕООД са дали оферта от 5 200 лв. без ДДС или 6240 лв. с ДДС, „Петков Одит“ ЕООД  4 800 лв. без и 5760 лв. с ДДС. Финансовият отчет на ВиК Дупница не може да бъде заверен, ако не се направи този одит.
Припомняме, че отделно от това, на сесията през януари съветниците дадоха разрешение да се направи и независим одит. Кметът Първан Дангов мотивира искането си като обяви, че иска да се извади грозното лице на ВиК. Информира, че там действала схема, като постъпления от платени сметки за вода не били отчитани правомерно. Мотивът е неработещата инкасо системата. А финансовите показатели на ВиК са повече от плачевни. Към 1 декември задълженията са били 1 925 214,77 лв., без да се броят неизплатените към този момент заплати на служителите. Само неплатената сметка за ток е 616 921,32 лв. Цели пък 341 167,88 лв. бяха задълженията към „Кюстендилска вода“, 304 076,41 лв. към НАП, към „Напоителни системи“ 207 248,52 лв. и към „Басейнова дирекция“ е 126 008,59 лв.
Вижте видеоканала ни:


2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here