40% скок на кражбите в Самоков през 2023 г., кметът Джоргов ще прави звено по сигурността към общината

Самоков

40% ръст на кражбите в Самоков през 2023 спрямо предходната година отчете днес началникът на полицията инспектор Филип Благоев. Днес той направи отчет за дейността на РУ- Самоков за изминалата година. Стана ясно, че регистрираните кражби в Самоков са били общо 142, а отчетената разкриваемост пък 40%. Началникът на полицията обаче отчита, че част от разкритите престъпления са били извършени в предходни години.

На отчета присъства кметът на община Самоков Ангел Джоргов, който разкри, че предвижда създаването на звено по сигурността към ОбА. То ще бъде в помощ на полицията при опазване на обществения ред и публичната собственост. Ще продължат и инвестициите в разширяването на видеонаблюдението. За миналата година за тази цел са били отделени 50 хил. лв.

А иначе, общо регистрираните престъпления в Самоков за миналата година са били 332 престъпления, което е с 36 по-малко от 2022 г. Като процент разкриваемост се наблюдава повишение от предходната година с близо 4%. Установените нарушения на пътя за шофиране след употреба на алкохол или наркотици са 44.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here