Тестват зеления градски транспорт на Перник, новите електробуси ще са със система за таксуване пътниците

Кметът на Перник Станислав Владимиров провери как вървят тестовете
Кметът на Перник Станислав Владимиров провери как вървят тестовете

Започнаха тестовете на бързозарядните станции за петте нови електрически автобуса в Перник. Возилата скоро ще започнат да превозват пътници по линия №16. Двете станции са разположени на начална и на последната спирка на автобуса на ул. „Рашо Димитров“. В автобусното депо в Перник вече са монтирани и пет бавнозарядни станции.

От община Перник съобщават, че в новото попълнение на автопарка на градския транспорт ще бъдат интегрирани система за таксуване на пътниците и информационна система. Новите автобуси са закупени от община Перник по проект, финансиран по Оперативна програма „Околна среда“. Целта на проекта е осигуряване на по-ефективен, бърз и екологичен градски транспорт с по-малко потребление на енергия.

Новите електробуси са с екологичен стандарт Евро VІ и са оборудвани с климатизация както за водача, така и за пътниците. Разполагат с рампа за достъп на трудноподвижни лица и детски колички, както и специализирано място за разполагането им в салона. От края на 2022 г. други 13 общински автобуса на компресиран природен газ се движат по линии №10, №15, №17 и №20.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here